Flygförseningar

|
Problem med tillstånd har försenat hemrotationen för de sista soldaterna ur FS 18. För varje flygning som sker så krävs ett diplomattillstånd som utfärdas av Utrikesdepartementet.

Dessa tillstånd har även tidigare varit ett problem när vi reser till och från insatsområdet. Följdverkningarna blir stora med förseningar och allt vad det innebär.

Armétaktisk stab (ATS) jobbar just nu hårt för att hitta en lösning så att soldaterna ska hinna hem till fredagens medaljceremoni.

10 kommentarer:

Jennicka sa...

Välkommen hem R.Olsson Det är jätte roligt att ha dig hemma. Hoppas vi ses snart.
Kramar från Götet

Anonym sa...

Trodde jag skrivit sista kommentaren, men så blev det tyvärr inte.
Jag väntar fortfarande på sonen, fast i Afghanistan pga slarv från UD...inget annat än.. SLARV!! Det ställer till det kan jag säga.
Högre vederbörande har lovat att Alfa Quebec skall vara hemma tills på fredag. Hur kan vi som bor runt om i Sverige lita på det? Själv kommer jag och tre anhöriga att åka med färjan 0700 från Visby. Kan vi vara säkra på att inte stå där med "lång näsa" på Armèmuseum. Dessutom är soldaten min bjuden, för honom och flickvännen, en mycket viktig studentfest på lördagen. Nu kan de inte vara med. i alla fall inte tillsammans.
Skärpning...och nu skall dom hem!! / Gittan

Anonym sa...

Har man inte begärt tillstånd i tid eller vad är det frågan om. Hemresan har ju varit spikad i flera veckor nu. Småbarn här hemma väntar på sina föräldrar.

östgötamamman sa...

Håller med, när får vi veta om dessa soldater verkligen är med på fredag eller inte?

marie sa...

förbannad, ledsen och besviken. Vad ska jag säga till vår 5åring?? Pappa ska komma hem på fredag

Anonym sa...

Jag har anhörig på OMLT o jobbar själv i FM, och jag brukar ha förståelse för det mesta som kan gå snett i missionen. Men jag hoppas verkligen att de tänker om o låter våra anhöriga komma hem med oss direkt efter medaljceremonin på fredag (förutsatt att de hinner hem till den) och att de inte envisas med att hålla kvar dem på LG till på söndag som nu är planen!!

Anonym sa...

Se möjligheter och inte bara problem.
Ni får ju iallafall hem era anhöriga om än någon dag sent...

ulla sa...

Snacka om precision! Ska tänka på detta när det nästa gång står i tidningen att "kuppen genomfördes med militärisk precision"!!!!
Suck. M
en för att inte ställa till det ytterligare hoppas jag att ni meddelar genast om dom hinner till ceremonin imorgon eller inte, vi har en lång väg att köra dit!

Magnus sa...

Tänk att en försening kan orsaka så många kommentarer. Det är klart att jag förstår att det inte är roligt när de anhöriga inte kommer hem enligt plan men hur agerar ni. Att man som hemmavarande kan vara så oansvarig att man lovar inför sina barn att pappa ska komma hem en viss dag är svårt att förstå. Att man som vuxen är så naiv man tror att en militär transport från ett krigsområde över en rad länder med mer eller mindre nyckfulla luftfartsmyndigheter är lika spikad som starttiden för Så ska det låta är mer än lovligt naivt.

Anonym sa...

Hur agerar vi??
Ja..tyvärr Magnus, så är det nog du som är den naive i detta sammanhang.
Förseningen av våra anhöriga soldater berodde inte på "nyckfulla luftfartsmyndigheter" som du skriver, utan på slarv...slarv som håller på att kollas upp. Troligtvis är det Kronflyg som glömt bort att begära tillstånd av UD. Sitter man på en sådan ansvarsfull post, kan man inte glömma bort en sådan viktig sak. Vi är många som blev drabbade på många olika sätt.
Kolla upp innan du kallar oss anhöriga för naiva och oansvariga, skulle det stämma, hade ingen av våra killar eller tjejer överhuvudtaget befunnit sig i FS18.
Fortsätt titta på "sÅ ska det låta" Börjar 20.00 på fredagar. Tror du har koll på tidenden tiden, men inte mycket mer! /
en mamma

Skicka en kommentar