Kockarna utlovar bra mat, en försmak kommer redan under utbildningen!

|
Från kokgruppen meddelas det att det ser mycket lovande ut och kompetensnivån ligger på topp. Förhoppningsvis kommer detta visa sig på förbandsmiddagen som i någon form kommer serveras under veckorna på Livgardet.

Efter inledande utbildningsvecka så har kokgruppen spenderat två veckor vid Intendentur Skolan (IntS) i Karlskrona. Där lades fokus på hygien och näringslära riktat mot insatsområdet.

Tiden i Blekinge gav också tillfälle till teambuilding och planering inför den av så många viktiga delen av vardagen i utlandstjänst: Maten.

Utbildning i kombination med tidigare erfarenhet från utlandstjänst, och samverkan med kokgruppen på FS 17, kommer att resultera i att vi kommer få i oss det vi behöver för att lösa tjänsten och i allmänhet må bra fysiskt i Afghanistan.

Kockarna Thomas och Malin lär sig hur motorn på en Toyota Land Cruiser är konstruerad.
Foto: Peter Karlsson Sincic


Väl tillbaka i Kungsängen så har gruppen just påbörjat sin fordonsutbildning på Toyota Land Cruiser. Sen kommer de fortsätta ner till Skövde där, för tjänsten viktiga, truckförarutbildningen kommer att hållas.

Kollonkörning är ett utav momenten som övas i fordonsutbildningen.
Foto: Peter Karlsson Sincic


Tiden fram till jul kommer garanterat gå fort. Därför har kockarna just nu en mycket viktig planering inför julbordet på agendan.

Det är utlovat så många svenska traditionella rätter som möjligt på buffén den 24 december.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar