Vad ska du tänka på idag?

|
Just nu pågår förberedelserna på ledningsregementet i Enköping. Psyops-funktionen har fullt upp. Förkortningen Psyops står för Psykologiska operationer och är ett av Försvarsmaktens nyaste förmågor.

Målet är att påverka beteenden och attityder hos befolkningen i ett insatsområde för att underlätta Utlandsstyrkans arbete. Det sker bland annat med hjälp av kommunikationsinsatser i form av skriftlig och muntlig information, mediainslag och andra typer av aktiviteter.

Psyops-funktionen inom FS 18 består av ett taktiskt team om fyra personer, med uppgift att jobba ute på fältet, samt två personer som jobbar strategiskt i staben - alla med specialkunskap inom området.

Det taktiska teamet har under de senaste veckorna tränat upp sin förmåga att säkert röra sig ute på fältet men övergår nu successivt alltmer mot att utveckla metoder för intervjuer och utvärdering. Metoder som sedan kommer att användas i samband med framtagningen av kommunikationskampanjer. Samtidigt genomförs utbildning i strategiska moment med fokus på planering och analys av påverkande kommunikationsinsatser för de två stabsofficerarna.

Läs mer om vad Psyops är här>

1 kommentarer:

Evelina sa...

Tänker på er hela tiden! Ni är bäst! ;-)

Skicka en kommentar