Chefen på plats

|
Idag besökte Chefen för FS 18, Överste Christer Tistam, skyttekompaniet på Gotland. Under eftermiddagen träffade han de olika plutonerna ute på respektive skjutstation. I skrivande stund är chefen fortfarande ute, och följer mörkerskjutningarna.

En av soldaterna i samspråk med Christer Tistam.

De stationer jag sett idag är jag mycket nöjd med, det görs bra saker och efter den här veckan kommer vi att ha ytterligare en viktig pusselbit med oss, allt för att kunna lösa uppgiften i Afghanistan.

Det kändes riktigt bra när jag såg en av skytteplutonerna genomföra sin stridsövning tidigare, det här bygger trygghet för förbandet. Vi ska kunna möta även det värsta hotet mot förbandet och det har skyttekompaniet visat att de klarar, säger Christer Tistam.

Utvärdering efter övningsmoment.

Övningsledaren sammanfattar dagen
Klockan 18:00 sammanfattades dagens övningar från de olika skjutstationerna. Det var positiva tecken, trots en svår terräng och svårupptäckta mål var det bra träffresultat.

Utbildningskurvan pekar åt rätt håll och då är jag nöjd, de detaljer som behöver finslipas kommer att fungera innan veckan är slut, avslutar övningsledaren.

Henrik Eskilsson, Press- och informationsofficer, FS 18

0 kommentarer:

Skicka en kommentar