Veckorapport från KUST (Kockarnas Underättelsetjänst)

|
Peter klyftar ....... som ska vara garnityr till..........
Foto: Peter Karlsson Sincic


Kockunderrättelsetjänst, oavsett civil eller militär, är till sin natur hemlig. Kalla krigets spända relationer mellan kök- och övriga soldater föranledde ett intensivt arbete med att kartlägga kokgruppens kulinariska förmågor och dölja sina egna.

I dag ser hotbilden annorlunda ut. Motståndaren är diffus och ofta en blandning av både militärt och civilt. Hoten kan komma från SFAB, krogbranschen eller enskilda hobbykockar. Med en förändrad hotbild ändras också kraven på underrättelsetjänsten.

För de flesta kock underrättelsetjänster är världen efter Tore Wretmans död en helt annan än den före. Det gäller även kokgruppen FS18 . Vid Kusts underrättelseenhet arbetar en mångfacetterad grupp av människor för att identifiera och kartlägga den nya tidens hot.

Det gäller att röra om ordentligt i .........
Foto: Peter Karlsson Sincic

Säkerhetspolitiskt fokus ligger numera på att försöka identifiera, förutse och bemöta så kallade näringsfientliga hot. Vidbränhet, spridning av massförstörelsebakterier och informationsinnehållsförteckningar hör till de begrepp som till stora delar ersatt begreppen från Tore Wretmans dagar.


Kusts uppgifter i stort regleras av lagar och förordningar, av regeringen via regleringsbrev och av den interna verksamhetsförordningen för Försvarsmakten.

Lars hackar ner ...... så de kan blandas i ......
Foto: Peter Karlsson Sincic

Med bakgrund av detta så har vi beslutat att delge viss information gällande den kommande kontigientsmiddagen. Inga recept eller ingredienser kommer att avslöjas. Detta med hänsyn till säkerhetsläget, men även för den interna informationsspridningens skull.

Vi har beslutat att enbart använda förnamn i detta inlägg då det i tidigare kokgrupper förekommit att familjemedlemmar har blivit uppringda av diverse Restauranger och andra fientliga organisationer.

Vår verksamhet har denna veckan enbart inriktat sig på kontigientsmiddagen och all informationsinhämtning runt omkring den. Vi har ett gott underrättelseunderlag och anser att vi kommer leverera en fullständig upplevelse tidnr: 161900.

/Kokgruppen FS 18

1 kommentarer:

Anonym sa...

vilken tur att ingen viktig information läckte ut, då kanske inte maten hade smakat så bra som den gjorde! tack för en enastående middag!

Skicka en kommentar