Arméinspektören besökte oss

|

Idag fick FS 18 nöjet att ta emot arméinspektören, generalmajor Berndt Grundevik. Det var inte generalens första besök hos oss, men däremot första gången han träffade samtliga soldater.

Förutom en allmän genomgång, praktiska övningar och beskrivning av läget i insatsområdet, bjöd arméinspektören in till frågor. De frågor som lyftes handlade bland annat om fordon och olika delar av utbildningen.

- Ni ska ha ett bra skydd och då menar jag inte bara centimeter pansarplåt. Skydd är en kombination av splitterskyddade fordon, underrättelsetjänst, kulturell förståelse, bra sjukvårdstjänst och inte minst att möta lokalbefolkningen och bygga ett förtroende, säger Berndt Grundevik.

- Det är även viktigt att bibehålla kunskaperna och fortsätta att öva i insatsområdet. Vi blir aldrig fullärda även FS 17 övar för att bli bättre, och det kommer de att fortsätta med hela insatsen.

Samlingen avslutades med frågor.

- Jag har följt er här hemma i Sverige och kommer även att göra det när ni befinner er i insatsområdet. Jag vet att ni kommer att lösa uppgifterna på bra sätt, avslutade Grundevik.

Läs om ett tidigare besök>

Henrik Eskilsson, Press- och informationsbefäl FS 18

0 kommentarer:

Skicka en kommentar