Våffelväder

|
Ska man äta våfflor när man är på utlandstjänst? Ja varför inte, speciellt när överskottet går till välgörande ändamål.

WCLIO (Women and Children Life Improvement Organisation) är den organistation som på detta sätt får pengar till humanitära verksamhet. Bidragen samlas in bland annat via våffelförsäljning varje fredag, men också genom försäljning av väskor som sys av fattiga kvinnor i Mazar-e Sharif.


Våfflor kan vara ett trevligt avbrott i vardagen.

Jag brukar sprida budskapet att äta våfflor, det blir små tillskott som hjälper till i det stora hela, säger Bo Ekstrand, fältpräst för FS 17.

Nu lämnar han över budkaveln till Katharina Bäckelin att jobba vidare med detta och andra humanitära projekt. Våfflorna kostar 1 dollar per styck och våffelförsäljning brukar ge 50-80 dollar i veckan till HUM-kassan.

Bo Ekstrand, fältpräst för FS 17 berättar om HUM-projektet.

Julklappstips till er anhöriga
Väskorna kostar 10-20 dollar beroende på modell och det är fullt möjligt att skicka hem dom till jul. Kontakta er anhörig så kan de säkert posta en väska eller bära den med sig en hem på leave.

Idag har vi dessutom haft strålande väder i Mazar-e Sharif, och det har faktiskt varit fullt möjligt att sitta utomhus och äta sina våfflor.

Katharina funderar på ett julklappsinköp?

Solen sken på oss, och än så länge är det varmt på dagarna.

5 kommentarer:

Tanja sa...

stor takk for alle innlegg i bloggen her! det gjør så godt å kunne lese om det dere holder på med! varm hilsen, Tanja

Roland Gottfridsson sa...

Stort tack till er att vi här hemma kan läsa om hur ni har det i Afghanistan. Vi här hemma tänker på vår anhörig och alla ni andra. Hälsningar Roland i Ysby

Ingela sa...

Hej!
Det ser goda ut våfflorna och att kunna sitta ute och äta verkar inte så tokigt de heller. Bra grej att viss del går till välgörande.
Sköt om er alla.
Ingela

En syster sa...

tillverkas väskorna av lokalbefolkningen?

Anonym sa...

Tack för värdefull information här på bloggen. Den skingrar mycket oro som trots allt förekommer mer eller mindre. Max Y och alla soldater hälsas trevlig advent av nära och kära hemma.

Skicka en kommentar