Adventskorum i kapellet

|
Granen står redan på plats utanför matsalen. Där står även den riktigt stora adventsljusstaken där det första adventsljuset tänds – i form av en marschall.

Kapellet var välfyllt, de som inte fick plats följde korumet genom de öppna dörrarna.

Vårt fina kapell från insidan.

De svenska traditionerna känns allt viktigare ju längre bort från Sverige man befinner sig. Mörkret har lagt sig och känner vi efter så infinner sig adventskänslan.

Adventskorum med mässa firas i vårt fina kapell. De välkända psalmerna sjungs och det är extra musik med Johan, Erik och Prince från FS17 som spelat vid flera korum under deras insatstid. Vid gudstjänstens slut överlämnade Pastor Bo stolan – prästens hängande långa band - till Pastor Katarina för att markera överlämningen till själavårdare på plats. Kyrkkaffe? Javisst, i dag i form av glögg och pepparkakor.

Glad advent önskar vi er där hemma!

Johan, Erik och Prince från FS17 spelade.

Chefen och vår fältpräst kapten Katarina Bäckelin efter överlämningen från FS 18.

8 kommentarer:

Tanja sa...

Glad og fredelig adventstid til dere!
Tanja

Ingela sa...

Önskar er en trevlig advent också. Här är det grått och tråkigt men nu när adventsljusen brinner känns det genast mycke ljusare.
Måste få säga igen, vad härligt att den här sidan finns. Känns så mycket bättre att få följa er i ord och bild än att fundera hela tiden vad ni gör.

Sköt om er.
Ingela

Anonym sa...

Sägs att denna bok som Aktuellt tipsade om i kvällssändningen 23 november är intressant för alla oss inblandade att läsa:
Alfa Sierra av Lars A Karlsson

Anonym sa...

Hur har OMLT det? Inga bilder från dom?/mö

Maud Gustavsson sa...

Hej härhemma och därborta. Ny vana, att dagligen gå in på den här bloggen, och uppdatera sej, har satt sej nu. Max Y,vår älskade son, har just gjort sin första vecka i Afghanistan. Fantastiskt bra med alla sorters kommunikation undrar bara vilket porto som gäller då man skickar "pappersbrev"? Är det brevporto inom landet som gäller eftersom postadressen är Arlanda eller är det utomeuropeiskt porto som gäller, vet någon? Tacksam för svar. Många kramar till dej Max och alla kompisar från stolta och ngt oroliga föräldrar och syskon i Kvillinge, var rädda om er!

Anonym sa...

Maud: Det är svenskt brevporto som gäller. Jag har skickat några brev till FS17.

Jag har haft FS17-bloggen som länk och har varit inne och läst den minst tre ggr/dag under de senaste åtta månaderna. Det är jättebra att få ta del av en intern blogg då tidningarna har en tendens att vinkla saker och ting lite galet ibland (förutom J Hildebrandt förstås) http://blogg.aftonbladet.se/12463/
Jag kommer att fortsätta läsa FS18-bloggen och jag önskar av hela mitt hjärta: En god fredlig jul och ett gott nytt fredligt år!

Monica sa...

Läste ett par inlägg om brevporto. Innebär det att om man skickar ett paket så blir även det inrikes porto? I så fall blir avgiften ca 200 kr lägre för ett 3-5 kg paket. Kan det vara möjligt??/ undrar Monica

Anonym sa...

Vad jag vet är porto för paket och brev samma som i Sverige./Marie

Skicka en kommentar