Rent vatten i Aybak

|

I vårt område i Afghanistan bor svenskar och finnar på flera olika ställen.

De allra flesta svenskar och finnar bor på huvudcampen CNL (Camp Northern Light) men ganska många bor också på våra PO:n (Provincial Office).

Rent vatten är viktigt
Vattenfrågan är något som vi hela tiden måste jobba med här. Det är viktigt med tillgång till rent vatten inte bara för att dricka utan även för att dusch och tvätt.

Vattenreningscontainer till PO Aybak
I Afghanistan renar vi vårt hygienvatten med hjälp av osmosverk (en form av membranfiltrering som innebär att vatten pressas under högt tryck genom ett filter).

Reparationsgruppen, personal från huvudförrådet (HF) och logistiksektionen (G4) åkte till PO Aybak för att installera en vattenreningscontainer innehållande ett osmosverk.

Afghansk hjälp
En lokal entreprenör hyrdes in för att med en kranbil lyfta vattencontainern på plats. Efter att kranbilen gått sönder och sedan till slut blev lagad så kom containern på plats. En lång dags arbete var över och vattencontainern kunde äntligen kopplas in.

/Eva Andersson EHO FS 18 Environmental Health Officer

Lite fler bilder från arbetet:
För bildtexter: för muspekaren över bilden, klicka på pratbubbla till vänster eller på fotot för fullfomat.

1 kommentarer:

Mamma Charlotta sa...

Nu känns det som nedräkningen till hemkomst har börjat på allvar. Ni har ALLA gjort en fantastisk insats och vi här hemma är mycket stolta över Er. Men nu räcker det, vi längtar efter att få hem Er så mycket. Var rädda om Er den tid som är kvar.

Skicka en kommentar