Vad äter ni egentligen?

|
Vi kommer titta närmare på tre länders maträtter för soldater i fält.

När våra enheter är ute i fält går det inte att äta den vällagade mat som kockarna tillagar på campen.

Alternativet blir istället olika former av torrmat och konserver. Alla som gjort militärtjänst känner till "grönpåse" men härnere finns fler varianter.

Under några dagar kommer vi att presentera tre kullinariska rätter, har du några trevliga minnen runt mat i fält så skriv gärna en kommentar.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Många har än idag en bild av ärtsoppa ute i fält som man ser på gamla filmer,men som vi vet så har kunskapen ökat om maten och förhoppngsvis så smakar er mat god även om den inte är hemlagad ute på era uppdrag/resor.Ta hand om er där ute

Anonym sa...

Jag kan säga det att innehållet i de gröna påsarna smakar mer än godkännt. Min sambo fick ta med sig en massa hem, och de har vi haft med oss när vi har varit och kampat.

Anonym sa...

Svensk...?
Den är väl norsk, eller?
Men den går ner ändå... :)

Anonym sa...

Aah, lapskojs (både i burk och påse) är den bästa, tillsammans med frukostblandningen med kanel. Kunde inte få en bättre "påse" :)
REAL Turmat heter den civila varianten, finns på välkända "outside"-affärer.

Anonym sa...

De svenska är ju helt ok! Men jag har nog fått i mig närmare 800-900 påsar under värnplikt + utlandstjänst. Tillbehören är samma i alla menyer i stort sett så efter 800 paket typiska torrkex så blir man lite trött på de.

Anonym sa...

Har ni inte fått prova dom finska?
En burk skinka, rågkex och en tub leverpastej m.m.

Anonym sa...

Hur mycket kostar den maten er i form av uteblivet traktamente? Jag har för mig att utlandstraktamentet för afganistan är cirka 500 kr/dygn, hoppas verkligen inte det reduceras om ni är äter sånt? Men ni har väl övningsdygn i utlandsstyrkan, så det är inte något problem antar jag?

Skicka en kommentar