Vapenmekaniker på PO-turné

|
Vapenmekaniker Jan

En viktig befattning på förbandet är vår vapenmekaniker, Jan. Han arbetar normalt sett i Mazar-E-Shairf men även våra vapen ute på PO:t behöver ses över med jämna mellanrum. Jan kom därför hit med fullastad mekaniker-pickup redo att ta sig an våra vapen.

Efter gott samarbete med vår egen mekaniker gick dock hans arbete fort och det blev därför tid för Jan att följa med oss ut på en patrull.

Jan började dagen med att berätta för oss att han hade ca 30 års erfarenhet av KSP58 så det kändes naturligt att han fick bemanna kulsprutan.

Dagens patrull gick till OCCP där vi möter representanter för Afghanska armén och Afghanska polisen. Vi är ofta här och eftersom Sar-e-Pol är en liten stad är vi nu goda vänner med många av poliserna och soldaterna i staden.

Afghanerna är mycket gästvänliga och våra vänner bjöd även in oss på chai och lokala kakor som ni kan se på bilderna. Teet är mycket sött men faktiskt väldigt gott.

På återseende!

/Jan och PO Sar-e-Pol

2 kommentarer:

Therese Wahlström sa...

Gott att se dig på bild igen J T! Det syns att du trivs som fisken i vattnet =) Självklart saknar vi dig, men nu ses vi snart igen!

Många kramar från familjen Wahlström hemma i byn.

Anonym sa...

Om alla här nere vore som Janne skulle vi ha rott hem vårat uppdrag! Stort tack för all hjälp janne!

Skicka en kommentar