Hemmåt det bär!

|
Nu är första enheterna ur FS 18 påväg hem! Vi har följt några soldater ur skyttekompaniet när de förberedde sig för hemresan.

Bostaden städad och skinande ren i väntan på nya soldater ur FS 19.

Sista koll på listorna från de som sköter transporten.

Lastat och klart!

Sjukvårdsplutonen hade ställt upp sina vagnar och signalerade när våra vänner lämnade campen.

26 kommentarer:

mamma Anne sa...

Härligt att se dessa bilder=)) Välkomna hem Johan och Linus. Kram på er, vi ses på lördag men god mat och dryck och självklart vackert väder. kramar från oss alla.

Lena sa...

Lycka till hemma,Fs18. En vecka kvar tills våran Linus kommer hem.

ulla s sa...

Som anhörig till 2 soldater i FS 19 vill jag fråga FS 18's anhöriga, Tycker ni att tiden gått fort ?
orolig mamma

Anonym sa...

Hej orolig mamma! Ja, konstigt nog har tiden gått jättefort. Ett halvår av ängslan och oro trodde jag skulle gå fruktansvärt sakta, men, det gjorde det inte. Och jag kan tänka mej att tiden går ännu fortare för det är ju sommar (hoppas på en härlig sådan för dej) och sedan höst. Min son var borta hela långa vintern jag trodde jag skulle sitta inne och gråta, men det gjorde jag inte. Och nu är han hemma! Redan!
Lycka till och försök få kontakt med några andra soldatmammor, det har jag haft och har, det har hjälpt mej otroligt mycket!
Kram
/B-M, mamma till skyttesoldat, som nu är hemma.

Mamma Ingela sa...

Hej Ulla
Jag har son med i FS18. Den första tiden tycker jag har gått fort. Han har ju kommit hem på leave 2 gånger. Och där emellan har tiden gått på. Nu när det bara är ca 2 veckor kvar tycker jag däremot att tiden går sakta. Men det är väl ganska så naturligt. När något är nära så vill man att tiden ska gå fortare.
Vill sen ge dig ett tips och det är att följa deras blogg. Den har hjälpt mig otroligt.

Ha det så bra nuoch försök fylla tiden här hemma, så ska du se att dom snart är här igen.

Kram mamma Ingela

Anonym sa...

Svar till Ulla. Tiden har gått väldigt fort periodvis, det tuffaste var när de roterade ner. Sen har man dagligen följt bloggen och haft mycket mer telefonkontakt än jag trodde. Jag har kännt mig trygg. Sista veckorna känns det väldigt jobbigt, man vet att han kommer hem snart och tiden sniglar sig fram. Lycka till
En stolt och längtande FS18 mor

Anonym sa...

Hej Ulla!
Nu har många sagt samma som jag tänkte skriva :)! Ja tiden har gått väldigt fort! Oron har ju funnits där, allra helst när det har varit allvarliga händelser, som när min sons kamrater stupade. Det var svårt, för alla, för alla föräldrar/anhöriga kan tänka sig in i situationen. Men sonen har ringt och bloggen har varit så bra! Har följt den varje dag! På ett sätt har jag varit med där genom bloggen. Så tänk ljust och positivt, de dina kommer att få livserfarenhet och en otrolig tight vänskap där nere! Må gott! Kramar mamma Moa

Anonym sa...

Hej Ulla!
Tiden har gått otroligt fort. Det som var tuffast var dagarna när han just åkt iväg. Dagarna rullar på här hemma och man lär sig snabbt att inte gå och oroa sig. Innan du märker av det så kommer det vara jul igen =)
//Sambo till soldat FS18

Mamma I-L sa...

Hej hej Ulla och ni andra!

Jag är ochså en orolig mamma, just nu förstår
jag inte riktigt hur jag (vi) ska klara dessa
6 månader - önskar bara att det blir jul snart och att allt är över. Skönt att höra
att det inte bara är jag som är "hönsmamma"
Samtidigt är man inte så lite stolt - vilka
grabbar och tjejer - önskar alla lycka till och att hela FS19 kommer hem hela igen!

Anonym sa...

Jag tycker att det har varit en fruktansvärt jobbig tid. Sista veckorna nu går väldigt långsamt. Skönt att det snart är över.

Majsan sa...

Vår Älskade Katta!!!

Vi lääängtar så tills du kommer hem! Fin bild på dig! kul att få se listorna in action:)
Massa pussar och kramar Majs, Paps och Mams

mamma sa...

Hej Ulla och alla mammor till FS-19!
Det är självklart att man är orolig att ha sin barn i ett oroligt land. Tiden har trots allt gått fort. Jag har läst FS 18 - bloggen varje dag och följt soldaterna via den. Om en vecka kommer vår skyttesoldat hem och då blir det fest.
Hälsar Mamma Barbara

Anonym sa...

Hej!
Jag tycker också att det har varit extremt påfrestande och riktigt jobbig tid. Tiden har gått så oerhört långsamt, och framförallt sista tiden tyvärr. "Min" soldat är fortfarande där nere. Bloggen har varit mycket värdefull för information och bilder.

Anonym sa...

Hej Ulla!!
Som mamma till en skyttesoldat har jag varit orolig. Mest i början på missionen, men allra värst nu när det bara är några dagar kvar.
Ta kontakt med andra i sammma situation! Det gjorde jag och det har varit såå bra att ha haft de - som är i "samma båt" att prata med.
Jag tror vi blivit vänner för livet!
Hör av dig om du vill ha kontakt!!Jag kommer att följa FS19 - bloggen är det bästa!!
Kraaam! / Gittan

Stina sa...

Hej! Självklart finns alltid en oro, men jag lärde mig att leva med den och då märkte jag den knappt stor del av tiden. Att få samtal så gott som varje dag är så underbart. Tiden efter sista leave:en gick fortast även om det är 12 veckors väntan...
Det är otroligt duktiga soldater som försvaret skickar ner. Det får vi inte glömma.
Kram från Stina, en stolt sambo till en FS18-soldat.

ulla sa...

Hej
och tack för alla svar, känns redan mycket bättre. Önskar hela FS 18 med anhöriga en trevlig sommar !

Sannas Mamma sa...

Grattis på Födelsedagen Sanna!!!!!!!
Jag är världens stoltaste mamma och jag är så glad att du snart är hemma!! Jag längtar så jag blir tokig!Du har gjort skillnad därborta och även om jag oroat mig vansinnigt har du gjort det rätta! ha en så fin födelsedag du kan så ses vi snart!!! Massor med KRAMAR från din gamla Mamma!!

Evelina sa...

Min soldat Magnus A kommer hem till mig idag! <3 Helt underbart!

Tiden kommer gå fort, tänk fort så går det fort!
För min del har det fungrat med mycket att göra och mycket planering, då har tiden gått snabbast..

Sköt om, tänk på och stötta varandra.

//En blivande fru

Anonym sa...

Va´vi längtar efter dej Carro! Glad pingst till er ALLA, i Affelandet.

Nu har våren äntligen anlänt på riktigt.
Flyttfåglarna har kommit.
Det är bara ni, våra,FS 18 soldater som inte kommit än.

Vi är omåttligt stolta över er insats.
men nu har vi börjat räkna ner, tills ni är hemma hos oss igen.

Har saknat och saknar er ofattbart mycket.

Mängder av kramar till Carro A.
från mamma och hela tjocka släkten å´så Nato och Isaf, som kommer att demonstrera att dom verkligen är på bettet, med sina vassa valptänder.

Stolt mamma sa...

Idag kommer han hem till oss i Örebro våran bästa Johan W. Vi är jättestolta över dig men nu ska det bli så härligt att få krama dig och veta att du finns här i närheten. Lycka till alla i FS19! Ni gör skillnad, kom alltid ihåg det. // mamma

Anonym sa...

Tyvär så läg man sig leva med oron !! Men snart är dom hemma ska bli underbart att få vakna brevid min underbara lennie varje dag !

Ha en safe resa hem och ta vara på er sista dagarna !!

Anonym sa...

Det bästa med att inte få ses på länge, är att man upptäcker hur mycket man saknar varandra.Jag har varit mycket oroligare den här gången, än när du var borta första gången. Är en mycket stolt mamma på Öland, som nu längtar efter sin son Johan.
Välkommen hem till ett grönskande landskap.

Mamma Kerstin

Anonym sa...

Välkommen hem min son Justin. Ska bli skönt ha dig hemma snart. Och lycka till FS19 som tar över. Kram kram

Anonym sa...

Ja tiden har gått fort, trodde inte att jag skulle klara att vår son var i ett krigsland, Men det går, nu den sista tiden längtar man så att man blir galen. Vi räknar dagarna, Tänk att han kommer hem till sin bror bal och på självaste morsdag. Det blir en lycklig dag för en mamma i Stora Mellby. lycka till ni alla i FS19 kram från fam Mökander

Sannas Mamma sa...

Snart är du äntligen hemma!! Du och dina kollegor därborta har gjort ett fantastiskt jobb och har betytt en stor skillnad för civilbefolkningen!! Men snart får jag och dina systrar rå om dig och det ska bli helt underbart!!Love you! Klem!!

Hans sa...

Välkommen hem Annki (Stexet). Vi längtar alla till slutet av nästa vecka när vi ses igen. Jag finns på plats på fredag i Stockholm.
Puss och kram från Hans

Skicka en kommentar