En veckas operation i söder

|
I grus och damm är vi på väg ut!

Alltid vid gott mod och med något extra i bakvagn!

Camping alá ISAF.

Ja, då har det var operation i södra delen av vårt område. Det blev en vecka och vi var många enheter som följde med.

Vi hade även OMLT, (Operational Mentoring and Liaison Team) vars uppgift är att utbilda och vara mentorer för den afghanska armén, (ANA) och polisen.

Det här var ANA:s och den afghanska polisens operation. Vi fanns där för att understödja under deras framryckningar och uppgifter. De är det vi är här för att göra, stödja och hjälpa dem att få kontroll över problemområden och kunna göra sitt jobb.

Vi och vår enhet skulle rulla ända fram med den afghanska armén och polisen för att finnas nära till hands om något skulle hända. Från sjukvård hade vi de olika sjukvårdsenheterna med.

Det blev långa kördagar genom trånga byar, på smala vägar bland bergen och i en stenig wadi. Vi har sovit i tält eller i vagnen, vi har tvättat oss med tvättlappar/babywipes, blivit håriga och skitiga och antagligen inte luktat så gott. Men det här är vad vi vill
göra och det vi ska göra, vi ska finnas där ute på plats, där det kan hända något.

Det är just nu vår i Afghanistan och det grönskar och blommar friskt bland kullar o sten. Under operationen har vi fått se en ny sida av Afghanistan och vårt område. Det är vackert och en otrolig natur här, det här landet är väldigt udda utformat med allt från öken till 3000 meter höga berg och gröna kullar.

Vi har haft en lyckad operation och vi har gjort vårt jobb. Vi har alla gjort det vi ska och är utbildade för, inga konstigheter!

Out!

Otroliga vyer!

Trångt för Patrian i vissa lägen.

Linkup med OMLT och ANA.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men oj vad det är vackert! Skönt att operationen gick bra=)Ni gör ett enastående arbete=) Fortsätt att ta vara på varandra.
Påskiga hälsningar från Uppsala.

Mamma Ingela sa...

Skönt att allt gått bra. Är så härligt att läsa er positiva inställning i allt det ni gör. Vackra bilder men jag undrar, kom verkligen Patrian fram?

Ha det så bra och var rädd om varandra.

Kram mamma Ingela

Anonym sa...

Vad skönt att ni äntligen får jobba ordentligt. Hoppas det är slut med tramset att bara sitta på campen nu! Önskar bara att jag fått vara med själv..

Annelie sa...

Trodde Ngorogoro-kratern i Tanzania var den vackraste platsen på jorden...inser nu att Afghanistan är ett underbart vackert land med många möjligheter! Att ni får vara med och förbereda för att landet kan blomstra igen är en ynnest! Hoppas att jag kan resa dit någon dag tillsammans med min familj...! Jag är med nyfiken...kom Patrian genom? Kram

Anonym sa...

Polnt of no return,Patrian kom igenom

Carina-Fina sa...

Bra jobbat, och att ni är nöjda med ert uppdrag!
Hoppas ni har fått njuta av en härligt varm väldoftande dusch och en skön renbäddad säng.

http://soldatmamma.blogspot.com

Anonym sa...

Fint inlägg och skönt att höra att allt gått bra. Kramar ifrån eran sjukvårdsplutonchef på leave i Sverige!

Skicka en kommentar