Får förbandet på rull

|
Till vänster: Daniel Fredriksson och Fredrik Lundqvist.

NSE (National Support Element) uppgift är att stödja insatsen i Afghanistan med service, transporter, utrustning, drivmedel och reparationer. Staben har det övergripande ansvaret.

- Vi på staben samordnar förrådet, reparationsverkstaden och transporter för att förbandet ska kunna rulla och fungera, säger Fredrik Lundqvist, stabschef för NSE.

Under FS 18 har verksamheten flyttat från Camp Northern Lights (CNL) till en betydligt större camp som heter Marmal. Den ligger i anslutning till flygplatsen nära Mazar-e-Sharif.

- Vi håller nu till på en multinationell camp som är betydligt större än CNL. Omkretsen på området är fem kilometer och de flesta europeiska länder finns representerade. Normalt är det tysk dominans på campen men med den amerikanska truppförflyttningen till norra Afghanistan har de amerikanska soldaterna ökat i antal. Våra lokaler på området är nybyggda och anpassade till vår verksamhet samtidigt som vi är förberedda att utöka verksamheten här, säger Fredrik Lundqvist.

Ansvar över andra funktioner
Som nämnt samordnar staben förrådsverksamheten, reparationsverkstan men också Movcom vid Marmal. Movcom är transportverksamheten till och från Sverige. Förutom de, har man ansvar över funktioner som är kvar på CNL. Och det är fortifikationsofficeren, brandmästaren, post- och ekonomiansvarige.

Här bor personalen från FS 18 vid Marmal. Tältförläggning i storformat. Det norska förbandet ansvarar för drift och underhåll. Enligt uppgift fungerare det mycket bra.

1 kommentarer:

Richard sa...

Nyfriserad Fredriksson?! Looking sharp...
Lagom till hemkomst och den svenska sommaren! Ha det fint!

Skicka en kommentar