Underhåll till svensk-finska enheter

|
Finska soldater hämtar ut materiel vid förrådet.

I stora nybyggda tält ute på området camp Marmal befinner sig det svenska förrådet. Normalt arbetar här sju svenska soldater, men för tillfället är tre på ledighet. - Vi underhåller och betjänar de svensk-finska enheterna under veckans alla dagar, säger Nicklas Nilsen, chef för förrådet.

Tälten ser ut som ett vanligt förråd. Pallar med pallkragar noggrant uppställda på hyllplan från golv till tak. Som alla andra enheter under National Support Element (NSE) har de flyttat till camp Marmal, vilket har ändrats deras arbetsrutiner en aning.
- I dag är vår arbetsbelastning ojämnare än tidigare på grund av flytten från Camp Northern Lights (CNL). Förut var vi närmare förbandet och hade arbete jämt fördelat över tiden. Den dagen som förbandet åker på ledighet är arbetstrycket som störst, säger Nicklas Nilsen.

Lossa och lasta
En till två dagar i vecka beger sig soldaterna vid förrådet till flygplatsen för att lossa och lasta gods från Sverige. Ibland deltar man med materieltransporter vid operationer och emellanåt utför de persontransporter till och från Camp Northern Lights.

Se fler bilder från NSE:


För bildtexter, klicka på pratbubbla till vänster eller på fotot för fullfomat.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar