Besök vid en afghansk vårdcentral

|
Ur FS 18 syns på bilden läkare Olof, sjuksköterska Catharina samt sjukvårdsplutonchefen Cecilia.

Stabs- och underhållskompaniet ansvarar för patruller som görs i vårt närområdet.

De tidigare svenska enheterna som tjänstgjort i Afghanistan har upprättat en kontakt med en närliggande vårdcentral som vi nyligen besöket under en patrull.

Personalen på vårdcentralen bestod av en handfull personer bland annat läkare, pharmacept, sköterska och barnmorska. Vårdcentralen riktade sig främst till kvinnor och barn men de tog även emot i övrigt mycket utsatta människor.

Samtal med afghanska sköterskor.

Chefen på plats visade oss runt. De hade ett antal rum för mottagning. I ett rum hade de kyl/frys för att förvara bland annat vaccin.

Vår distriktssjuksköterska Catharina och vår läkare Olof hade letat upp överbliven materiel såsom plasthandskar och kompresser, som vi gav till verksamheten där.

Personalens behov av ny materiel är stor, vilket var förväntat. Vi kommer fortsätt våra besök för att se vad vi med små medel kan hjälpa till med på plats.

/Cecilia Gustafsson Sjukvårdsplutonchef FS 18

3 kommentarer:

Anonym sa...

Alla Hjärtans Dag kramar till vår syster/moster/svägerska Hannele! Hoppas allt är väl med dig! Ta hand om varann och var försiktiga. David påminner om kamelen!!
Kramar från familjen Alatalo/Wennmark

Bengt sa...

Massor av Alla Hjärtans Dags -kramar till vår älskade Katarina.
Från Paps, Mams och Majs

Anonym sa...

Hoppas att ni på PO:n också far besök av fältartisterna,
EN STOR kram till vår Malin som har namnsdag imorgon, När du kommer hem så firar vi med TRIO TÅRTA. sTOR kram från oss i Saltsjö- Boo

Skicka en kommentar