Sjukvårdsplutonen på uppdrag

|
Vi hade får och lamm överallt...

För ett par veckor sen var i sjukvårdsplutonen på uppdrag tillsammans med skytteplutonen väster Mazar-e-Sharif, i våra två sjukvårdsfordon (MMT).

Under dagarna var vi utstationerade på olika platser där vår uppgift var att ha en hög beredskap om något skulle hända. Under dagarna förberedde vi oss genom att gå igenom olika situationer där det krävs sjukvårdinsatser.

Genom att åka ut till de olika områdena där vi genomför operationer kommer vi närmare soldaterna och är snabbare på plats.

WM på fotpatrull väster om Mazar-e-Sharif

Några av oss fick även möjligheten att göra en fotpatrull. Det är alltid bra att komma ut och se hur människorna i byarna har det, och hur de ser på oss.

När vi kom tillbaka från patrullen hade vi fått sällskap av fyra barn och deras fårhjord, så vi tog oss tid och pratade med dom. Genom att träffa barn får man en jättebra uppfattning om hur det är i de olika byarna.

Vi snackar med "kidsen" genom vår tolk.

Vid våra möten med afghanerna är det ett ypperligt tillfälle att vinna "Hearts and Minds". Tomas provade en cykel (utan bromsar) och vi hade fårhjorden och barnen runt oss och pratade en hel dag. Barnen hade roligt och vi hade roligt!

Det är detta vi är här för att göra, vi upprätthåller säkerheten och beredskapen. De olika enheterna arbetar tillsammans för att göra det bättre väster om Mazar-e-Sharif.

/PL85

6 kommentarer:

Anonym sa...

VA´GOTT, det känns.

Det är ju så här, vi vill se er, våra egna freds -soldater.

Det är ju så här, vi önskar att se er, under hela er vistelse i Afghanistan.

Ni hjälper till att grunda en ny generation.
All fysisk och psykisk styrka, har ni!

Kramar till er, alla!
från Carros soldatmamma

Anonym sa...

Vad kul att få läsa ett inlägg från sjukvårdsplutonen. Skulle gärna vilja veta och se lite mer av ert arbete!
Lycka till fortsättningsvis med allt vad ni uträttar där nere! /Anna

Anonym sa...

Grattis Johan
Ser att det alldeles nyss blev din födelsedag(afghans tid)En varm födelsedagspuss från din insnöade familj på ön

Helén Sandberg sa...

TACK till alla er som engagerar er i att berätta om era insatser och upplevelser i ord och bild!
Det betyder mycket för oss som följer er hemifrån. Allt är av intresse för oss, såväl semmelproblem som besök ute i byarna! Bilden av djuret på fordonet är härlig!
Hälsningar från Erik J´s mamma...

mamma sa...

Tack än en gång för fina bilder och reportage. Jag blir så glad när jag ser er soldater tillsammans med barn, barnen måste tycka om er.

Kram mamma Barbara

Anonym sa...

Instämmer med ovanstående Mammor.
Det värmer hjärtat när man ser bilder på er soldater och barnen och jag kan höra jublet när de gör mål!! Det är säkert härligt för er också med denna helt ärliga kontakt. De kommer att minnas er.
Alla era berättelser om vad ni gör betyder så oerhört mycket för oss här hemma. Vi,som har er i tankarna hela tiden, vill följa er i allt vad ni gör. Just de här bilderna som ni förmedlar är speciellt välgörande. Ser fram emot nya rapporter. Ta väl hand om er!

Kramar till Per F. och alla andra från
mamma Ann

Skicka en kommentar