Reflektioner efter genomförd operation till stöd för poliserna i Qush Teppa

|
Överstlöjtnant Tony Petersson, chef för OMLT KANDAK

Omhändertagande av personalen
Efter återkomst från operationen har de två enheterna tillbringat cirka ett dygn på ordinarie grupperingsplatser. De har var för sig, utan inblandning av någon som inte var med, kunnat gå igenom situationen och vad som egentligen hände.

I skrivande stund befinner vi oss på Camp Northern Lights (CNL) i Mazar-e-Sharif. Min uppfattning är att personal som var delaktiga i händelsen med hänsyn till omständigheterna mår bra.

Nu går vi igenom alla händelser
Att genomföra verksamhet där resultatet är lyckat medför att det positiva lyfts fram och att kanske enskilda negativa upplevelser hamnar i skymundan. Det omhändertagande vi nu genomför syftar till att lyfta upp alla omständigheter.

Kontakt med anhöriga
Innan sista steget här på CNL påbörjats, det vill säga externt stöd för att komma vidare, har alla berörda haft möjlighet att kontakta sina anhöriga.

Komplettering av information
Efter att varit på ordinarie camp under det senast dygnet kan jag känna att viss komplettering av informationen kan behövs. Detta efter att upplevda händelser vid förbandet börjar klarna samtidigt som en ytterligare en bild börjar ta form i media.

I syfte att minimera risken att dessa olika bilder blir för stor passar jag som chef för förbandet att skriva dessa rader och lite senare under dagen kommer våra soldater att ge fler perspektiv på händelserna.

Övlt Tony Petersson / Chef OMLT KANDAK

4 kommentarer:

Jennicka sa...

Grattis till Rikard.Olsson på namnsdagen och ni andra som också har namnsdag idag. Hoppas allt är bra med dig. Vi tänker på dig. Många Kramar från oss alla här hemma.

Skönt och höra att det är bra med de som deltog i operationen.

Familjen i Småland! sa...

Hallå Therese! Vi tänker på dej idag för att det är din fyrtiårsdag! Det vi tycker är synd däremot är att vi inte kan vara där och gratta Dej! Jätte många GRATTIS på födelsedagen ännu en gång ifrån mor och dina små bröder. Pussar och kramar till dig :D

Gud välsigne er för det ni gör där nere.

Henke med Familjen sa...

Grattis På 40-årsdagen Storasyster Therese!Hoppas du får en bra Födelsedag.Present får du när du komer hem igen..Många Kramar från Henke,Anneli,Simon o Elin!!!
Vi skickar oxå varma hälsningar till alla anhöriga o kamrater till dom stupade.

Anonym sa...

Magnus Karlsson 8269
Kämpa på alla där nere vi tänker på er
Vi tänker på dom anhöriga till dom stupade
Särskild hälsning till vår son Magnus
Mamma o Pappa Jessica

Skicka en kommentar