Blå moskén i Mazar

|
Blå moskén i Mazar-e-Sharif.

Nyligen hade vi besök från Blå moskén i Mazar-e-Sharif. chefen för Blå moskén och chefen för deras kulturavdelningen närvarade för att diskutera ett kommande samarbete mellan oss och Blå moskén.

Överste Christer Tistam var på plats för att framföra sina synpunkter och jag tolkade mellan parterna.

Chefen för blå moskén vid mötet med Christer Tistam.

Katarina visar kapellt för våra besökare.

Det dracks te och gemensamma intressen diskuterades. Vår pastor, Katarina, deltog också i mötet och visade dem kapellet och moskén vi har på campen.

Det utbyttes tankar kring våra respektive religioner, kristendomen och islam, samt nödvändigheten av ömsesidig förståelse.

Besökarna ville även se moskén som finns på Camp Northern Lights.

Blå moskén är en av Afghanistans mest kända sevärdheter. Varje år då afghanerna firar sitt nyår som sträcker sig mellan mars och april månad, Nawroz, får Mazar-e Sharif omkring en miljon besökare.

När så många besökare kommer till Mazar påverkar det hela staden och även vår verksamhet. Genom dessa möten kan vi tidigt planera så att allt fungera så bra som möjligt säkerhetsmässigt.

/Olof, chefens tolk

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att se att ni har så bra kontakt med lokalborna! Härligt att ni har fått dit en svensk tolk också. //Semlan

Maria LENN Thunholm sa...

Jag får mest höra om Afghanistan från den franska armén. Men hur många Svenskar är därborta? Jag vet mycket väl att den franska pressen förstorar upp det hela.

Skicka en kommentar