Fotpatrull i Aybak

|
En typisk gata i Aybak.

Då vi oftast åker iväg längre sträckor från Aybak och håller oss i distrikten runtomkring så kände vi att vi ville besöka själva staden Aybak.

Vårat PO (Provincial Office) ligger mitt i staden med en moské som närmsta granne. En dag så begav vi oss därför ut på en fotpatrull i området.

Det är alltid mycket barn ute, ofta hänger dom på när vi patrullerar.

Vi gick runt i Aybak och pratade med grannar om vad Afghanerna tyckte om oss, om att det är väl dags för lite sol nu när det varit så kallt och så vidare.

Överallt så följde ett tjog ungar oss, de som gått lite i skolan sa på knagglig engelska ”How are you mister?” när man då svarat så var ordförrådet tömt och det kom ett ”How are you mister?” igen.

Ett stopp vid en butik, stridsfåglarna i burarna var dock dyra.

Trots lera överallt så är barnen glada och springer runt i sina flipp flopp. I de små butikerna som finns lite överallt så stanna vi och köpte diverse godis enbart för att stödja butiken men även för att kunna ge lite godis till barnen, dock så kunde inte några sockerberoende soldater låta bli påsen utan smakade.

Att köpa en fågel skulle visa sig vara för dyrt då detta tydligen var stridsfåglar och priset varierade från 500afghanis till 100000afhganis, så det var ingen idé att försöka stödja den butiken.

Gatan där slaktarna har sina butiker i Aybak.

På marknadsgatan för köttförsäljning stod slaktarna på rad och styckade med yxa på huggkubbe sen hängdes köttet upp på krokar. Framstår Svenska livsmedelsbutikers ompaketering med bäst före datum på köttfärs som rena petitessen jämfört med den förvaring av kött som finns här.

När vi väl kom tillbaka efter våran patrull så var vi ganska leriga så våran finska kollega spolade av oss med högtryckstvätten innan vi fick komma in på PO:t.

På återseende MOT Delta

1 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Anton.
En riktigt snöig hälsning från oss i Österbymo.
Hoppas allt är bra med dej.
Kram till dej från oss gm Anne-Louise

Skicka en kommentar