Semlor med förhinder

|
Malin och Micke rullar deg.

Det har varit en aning kärvt i köket den senaste veckan. Kylarna står i princip tomma och det blir allt glesare på hyllorna i förrådet. Det är mycket mat som går åt när alla ska äta. Lasbilarna som levererar matvaror till campen fastnade förra veckan i ett bergspass på grund av en tre kilometer bred lavin.

Soppa på en spik
Det är en konst i sig att laga mat på en spik. Kockarna får dra fram fantasin och trolla med händerna. Speciella och traditionella högtider fortsätter att firas här på CNL och självklart spelar maten en viktig roll dessa dagar.

Alla hjärtans dag firades med en gräddfylld hallon- och jordgubbskaka med ett utstansat hjärta på toppen.

Fettisdagen kom tätt inpå och undran om det skulle serveras några semlor dagen till ära ställdes inte enbart från soldater utan även från kockarna själva.

Färdigbakade vetebullar.

Slut på mjölk
En vetedeg som de flesta vet innehåller mjölk. Dock så har mjölken varit slut sedan några dagar tillbaka. Ett okänt recept på vatten luskades tillslut fram. Efter en arbetsdag av rullande och rullande kunde doft av kardemumma och över 600 nybakta vetebullar spridas i köket.

Fyllning och urgröpning av semlor.

Näskommande dag innebar i sin tur urgröpning, fyllning av marsipangegga, spritsning av 30 liter vispad grädde och slutligen montering av lock på toppen.

Semlor klara för servering.

Halv tre på eftermiddagen öppnade matsalen dörrar för eftermiddagsfika på CNL, med semlor till var och en på campen.

/Kokgruppen

16 kommentarer:

SofiaE sa...

Ett stort tack till Kokgruppen som fixar och donar till våra älskade soldater nere på FS18. Så glad att ni gör det jag skulle gjort här hemma för min älskade, bjudit på god mat och det där lilla extra som förgyller vardagen, som en semla :D

Anonym sa...

Semlorna var toppen.

Vi gillar cooksqd!

mamma sa...

Mina komplimanger till kokgruppen som kan baka semlor på en spik. Ni måste vara uppskattade av soldaterna.
Hälsar mamma Wahlbom

Linda sa...

Dagens ros till kockarna som lyckades skrapa ihop så många semlor!!
Många tankar till alla er därnere som gör ett superjobb!!

Anonym sa...

cooksqd gillar er....

Anonym sa...

Ja, jag säger bara det via magen når man..... och jag är övertygad att NI gjorde det på Alla hjärtan dag även Fettisdagen. Superjobbat köket. Jag känner inte ER men NI får en jätte Kram från mej i mor i Öskevik.

kock mamma sa...

Roligt att det blev så uppskattat med alla hjärtans bakelse och så idag semla. Ni kan kocka ni :) Ha De BRA från oss här hemma, som också festade till det, dessa dagar :)
Kram på dej Malin från dina nära o kära.

Carina-Fina sa...

Heja alla duktiga kockar - semlorna ser maffiga ut!
Heja också hela FS 18, idag var ni första nyheter på Aktuellt kl 18, stödet för er och för er insats för Afghanistan ökar och ökar och ökar.
Grattis, välförtjänt!
Carina, kapten Henriks mor
http://soldatmamma.blogspot.com

Lotta sa...

Härligt att ni kunde fixa semlor! Måste betyda massor att få lite smak på hemma. Tankarna går till alla tappra idag som alla andra dagar / Sis2117

Mamma Ingela sa...

Tur att ni har skickliga kockar hos er. För vad vore en Fettisdag utan en semla och Alla hjärtans dag utan en kaka med ett hjärta =).

Ni gör ett kanon jobb. Ta vara på varandra.

Kramar till er från mamma Ingela

Anonym sa...

Snyggt jobbat. Lars, jag skulle gärna vilja ha receptet på vetebröd utan mjölk med tanke på våra laktosintolleranta scouter. Verkar toppen. Hälsa din syster Marie.
Kram på er och var rädda om varandra alla på FS18.
Hälsningar
från mamma Karin som f.n. har båda barnen på
FS18.

mamma anne sa...

Sitter här och längtar till i morgon när sonen kommer hem, han ringde i går mitt i vårt semmelbak ca 5000st!! och kollade hur det gick, förra året var han med och bakade. Han talade om att det hade blivit semlor för dem också och att kockarna hade fixat dem fast det var slut på mjölk, bra jobbat,ni kanske kan hjälp oss med våra nästa år =))
Kram till er alla ni är helt fantastiska.
Mamma Anne

Anonym sa...

Justin. Härligt att du får så mycket gott att äta. Semlor är du absolut värd. Kram på dig min son. Ses snart här hemma på din permis.

Anonym sa...

Ni kockar är fantastiska. Vad goda semlorna ser ut, jag förstår att min son har det bra, han älskar mat och jag förstår att han får bra sådan. kram till er alla från Johan.M Mamma.

En syster sa...

sånt där gillas! roligt att ni anstränger er så för sådant som man kanske skulle kunna tycka är oviktigheter, men som så klart betyder väldigt mycket när man är långt hemifrån. det är ju så att man aldrig är så svensk som när man är utomlands länge. bra jobbat!

Anonym sa...

Grattis på namnsdagen 5211 Mattias J OMLT och även en andra med namnsdag idag. Kramar mor

Skicka en kommentar