En hälsning från sjukvårdsplutonen

|
De som syns på bilden är ”Papa Lima 82” bestående av Ina, Magnus, Malin och Sebastian och är den ambulansbesättning (MMT-Mobile Medical Team) som kommer att ansvara för bloggandet på sjukvårdsplutonen.

Vår huvudsakliga uppgift är att vara en akutvårdsberedskap för övrig personal på plats. Detta med en mycket välutrustad ambulans som i Afghanistan utgörs av en PATG 203 (pansarterrängbil), även känd som ”Patria”.

Tack vare vår utrustning i vagnen har vi samma, om inte större, möjligheter att ta hand om skadade och sjuka som en civil ambulans hemma i Sverige har. Personalen i vagnen består av två specialistutbildade sjuksköterskor, en vagnschef och en förare.

Tack vare de olika personalkategorierna utgör vi en enhet med hög kompetens både sjukvårdsmässigt och militärt.
Vi kom ner hit för ca en vecka sedan och har sedan dess blivit inskolade av våra företrädare och är nu i aktiv tjänst sedan några dagar tillbaka.

Vi bor i baracker med tre personer i varje rum. Vi ser med spänning fram emot vårt uppdrag här i Afghanistan under de kommande sex månaderna och vill på detta sätt skicka en hälsning hem till våra nära och kära hemma i Sverige.

/Papa Lima 82

12 kommentarer:

Anonym sa...

Man riktigt suger in all information.. Och bilder.. Håller med föregående bloggare om att det känns nästan som vi är där, och det hoppas jag att dessa meddelanden når fram till soldaterna som jobbar där nere.. Att vi med stolthet följer deras vardag. Även om allt inte syns på bloggen.. Tack för det fina jobbet ni gör för att undelätta för oss anhöriga.. Kramar till eder alla på FS 18 Lycka till!! Be Safe!! Over and out

Teija sa...

Vill skicka en hel hög med kramar till alla er i Sjukvårdsplutonen och speciellt till min kära syster Hannele. Ta hand om er, ni gör ett kanonjobb!

Anonym sa...

Är mycket tacksam för bloggen! Har dock ett litet önskemål,när man klickar på bilderna så vore det guld värt om dom kunde bli förstorade. När man klickar på bilderna nu är dom lika stora som innan man klickar. Tack för en bra blogg och fortsätt göra ett bra jobb där nere!

Anonym sa...

Jättebra blogg. Funderar själv på att åka till Afganistan som sjukvårdare likt er. Har en fråga, har ni vapen?

Anonym sa...

Ni gör väldren lite lite bättre med er insatts även om ni är långt bort från familjer och saknade är stor. En stor hälsning och kram,sköt om er mwh mia

Anonym sa...

Helt fantastiskt vilken bra blogg ni har. Följer den varje dag. Det är helt otroligt vilken insats ni gör. Stolta över er. Det är jobbigt att ha en anhörig nere....men man får bara gilla läget. Lycka till alla!

annelie sa...

kul att se några av er alla som man hört talas om!!....ville Jocke inte vara med på bild :D ?? Och var är doktor Olof?? Skickar härmed en hälsning till vår käre Olof från kollegorna på vårdcentralen....!:D

Lund sa...

Ser bra ut Seb! Eliten som är nere nu, men ta de safe så syns vi snart!

Anonym sa...

Vi vill bara säga lycka till alla i sjukvårsplutonen. Ni är extra viktiga för alla där nere. Är övertygad om att ni löser uppgiften om det skulle gå fel någonstans. En extra hälsning får Sebastian och hans grupp Ina, Malin,Magnus
Ha det bra
Småsyrrorna i Halmstad

Jespher sa...

Hej!
Gött att se lite sjukvård. Ser bra ut.
Har själv gjort FS13 (PL83) och FS16 (PL84).
/ Jespher

Varg sa...

Hej!
Stor varm hälsning till alla i FS18 och framför allt till min bästa kompis Sebastian,
saknar dig som fan.
hoppas att ni har det bra och att ni lyckas göra nytta.
gott nytt år till alla

Anita sa...

God fortsättning önskar jag er alla.En extra till min son Sebastian (sjukvårdsgruppen)Josse o Anna hälsar så gott! Vi saknar dig! Mamma :)

Skicka en kommentar