Hälsningar från SWE OMLT KDK

|
Den tyska Senior Mentorn major Maeder tillsammans med den svenska chefen för SWE OMLT KDK överstelöjtnant Tony Petersson.

Hela SWE OMLT KDK (Operational Mentor and Liaison Team) är på bra humör och har för tillfället påbörjat vårt övertagande av ansvar för mentorering av den andra Kandaken.

Samtliga mentorer får tillfälle att bekanta sig med sina afghanska motparter som de kommer att följa i vått och torrt i ett halvårs tid. Det finns mentorer på samtliga nivåer i en kandak. En viktig del av vårt uppdrag blir därmed att sova där dom sover, äta det dom äter och om nödvändigt strida med dem.

Sista utbildningsdelarna är klara
Vi har precis avklarat dem sista utbildningarna på plats i Afghanistan. Vi har fått utbildning i hur vi skall göra för att i största möjliga mån undgå att bli offer för improviserade explosiva laddningar som utgör huvud hotet i Afghanistan.

2:a kandaken, 209 kåren vid veckouppställning.

16 december övertog överstelöjtnant Tony Petersson ansvaret för mentorering av den 2:a Kandaken från det tyska OMLT:t.

Inspektion av byggandet av Camp Monitor i staden Sherberghan, Jowzjan

Alla i SWE OMLT KDK ser fram emot att ge sig ut i provinserna till sina respektive kompanier för att komma igång med vårt arbete så fort som möjligt.

Vi tänker på er därhemma
Våra tankar går hem till våra närmast anhöriga hemma i Sverige som gör en enorm uppoffring genom att låta oss åka hit till Afghanistan för att förbättra säkerhetssituationen i våra respektive provinser genom att ge ANA det stöd dem behöver.

Så här i jultider går det nog inte en dag utan att alla i vårt team tänker på dem vi saknar mest hemma i Sverige.

Därför vill vi samtidigt passa på och önska alla hemma i Sverige en riktigt God Jul och Gott Nytt År.

SWE OMLT 209th Corps/1st Brig/2nd Kdk, Afghanistan

2 kommentarer:

Anonym sa...

Intresant läsning och och att ni mår bra här hemma har vi haft Norrlandsvinter i sydhalland i en vecka Fam gottfridsson hälsar till Karl och övriga i OMLT

Familjen Jacobson sa...

Följer bloggen med stort intresse och beundrar ert arbete. Önskar er alla en GOD JUL och sänder en extra hälsning till David Jacobson- PRT, på födelsedagen!

Skicka en kommentar