Säkra vägar för afghanerna

|
På bilden har vi precis stannat för en vägkontroll under en tidig decembermorgon.

Säkerhet för den afghanska befolkningen innebär många olika saker. En grundförutsättning för ett säkert samhälle är att vägarna i landet går att färdas på riskfritt. Som du antagligen vet händer det att motståndare placerar ut sprängladdningar i anslutning till vägar eller viktiga knutpunkter. Detta är mer förekommande i södra delen av landet jämfört med i norra delen där vi befinner oss, men det är en risk som vi självklart tar på största allvar.

Vi arbetar även tätt tillsammans med de afghanska säkerhetsstyrkorna som finns utspridda över hela vårt område. Männen på bilden är från den afghanska polisen.

För att göra vägarna säkra för både befolkningen och våra egna fordon genomför vi därför regelbundet kontroller av vägavsnitt. Ibland sker det rent spontant och ibland efter att någon tipsat antingen de afghanska säkerhetsstyrkorna eller oss inom PRT Mazar-e-Sharif.

3 kommentarer:

mamma sa...

Jag beundrar era insatser och önskar er en fridfull jul.
Många Jul-kramar från Barbara i snöiga Blekinge

Anonym sa...

John!

Skickar en hälsning från ett vintrigt Malmö. Det är inte varje dag som det 15 cm snö och fem minusgrader. Kokar julskinkan nu. Kommer att sakna dig vid julbordet.
Hoppas att allt är bra med dig.

Många hälsningar

Jan L.

Ingela sa...

Roligt att se vilka olika insatser ni gör. Ni är beundrans värda med erat mod. Önskar er en lugn och fin jul.

Sköt om er.
kram mamma Ingela

Skicka en kommentar