Nu rullar det på …

|
Lastning av en Galt på ett rullflak.

… och vi börjar sakta men säkert komma in i rutiner och en vardag. Första veckan var hektiskt med många nya intryck, körningar och utbildningar. Vi hade en riktigt bra överlämning från transportgruppen FS17 där de, förutom att ge oss tips och trix, ordnade med övningar på sådant de önskade att de hade övat mer på innan rotation.

Så en dag, under en strålande sol, bytte vi däck, lastade Galt och GW, kranade contatiner och på kvällen övade vi med mörkerutrustning. Nyttigt!

Mycket utrustning som ska få plats bakom ratten.

Störst går först...

Vi har hunnit med några körningar, ibland går något fordon i konvojen sönder och då får vi tuffa på i lägre hastighet. Men men, det är bara att gilla läget.

En av vägarna anlades av ryssarna för många år sedan och är ungefär som en bra svensk landsväg. Den är rak. Spikrak. Annars är trafiken här nere myllrig och ostrukturerad, men den känns inte hetsig eller elak. Störst går först gäller och blinkers används lite som man vill. Kanske för att det är kul, eller för att det är måndag.
Vem vet. Man kan också möta i stort sett vad som helst. Att köra förbi en åsnekärra eller en personbil där tre människor tittar ut från bakluckan är inget ovanligt. Och längs vägarna står barn och vinkar. Massor av barn. Vi vinkar tillbaka så mycket vi kan.

Det var lite från oss. Vi tänker massor på er där hemma och hoppas att ni får en vit jul. Här ska det också bli vinter, men just nu känns det som vår.

/Transportgruppen

8 kommentarer:

småland sa...

Det är knappast vår här, längs smålänska östkusten är det mellan -15 till -20 grader kallt, tom så att bilen är lite tjurig.. men den hoppade igång. Skönt att se bilder från transportsektorn.. Passar på och önskar god jul Speciellt till S.Karlsson

Prästgården sa...

Vad kul med text och bilder från transport! Eva, vad stort det känns att se dig hantera stora lastbilar, i obekant miljö, i en annan del av världen, långt ifrån den relativa ordningen i svensk trafik. Kan väl lugnt säga att det ligger långt ifrån din tekniska matematik *ler*? Här hemma är det just nu -16C och 2 cm snö och Mia julpyntar för fullt. Tänker på dig. Kram pappa

danne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fialutta sa...

eva du är cool :D kramar i mängder mallanballan

Anonym sa...

GOD JUL Eva och alla andra på campen !
Tänk att du avlöste vår son Johan (FS 17) !!
Hälsar, Karin o Nils-Olof i Ödeshög
Vi följer bloggen (som är bättre än förra...) och tänker på er !!

Anonym sa...

Ååååh, lillsyrran har blivit stor :)
Va skoj att se dig in action!
I wanna hear all about it.
Hälsningar från Stockholm, Manly (kade, diana), Blue mountains (Yvonne) och din välartade broder.
Puss

Anonym sa...

Önskar samtliga en riktigt god jul & Gott nytt år.
GOD JUL JAKOBS

// Första främsta

Anonym sa...

God Jul Martin R från Lönnmo släktingarna i Stockholm. Ta hand om dig!!

Skicka en kommentar