Ibland krävs en snabb insats!

|

Efter en förmiddag där undertecknad, stabschefen samt chefen NSE (National Suport Element) besökt några andra camper, var vi på väg med andra skyttekompaniet tillbaks till CNL (Camp Northern Lights).

Nyfikna åskådare följer intresserat bärgningsarbetet.

Efter en dryg halvtimmes körning beordras det ”tjänst till fots” det innebär att man hoppar ur fordonet och gör vissa förberedelser. Som ny i Afghanistan så undrade man självklart, vad har hänt nu…

Vi fick snabbt reda på att det inte var något farligare än en tom tankbil som tagit en för snäv sväng och kört fast i leran. Eftersom det var ett stort fordon blockerade den vägen för trafik.

Skyttegruppen upprättade snabbt en vägspärr och ganska snart beslutades att vi skulle bistå den förtvivlade afghanske tankbilschauffören. Det blev helt enkelt en snabb bärgningsinsats vilket avlöpte väl.


Stabschefen övervakar arbetet.


Dåligt däckmönster och lera är ingen bra kombination.

Det var en nöjd tankbilschaufför som tackade för hjälpen innan vi åkte vidare mot CNL.

/Dennis stf chef sambandssektionen

3 kommentarer:

Tanja sa...

takk for info og bilde! det gjør så godt å kunne lese (og se) hva dere holder på med. bra jobba! ønsker alle i FS 18 og alle anhørige en god 2. advent.

Anonym sa...

Håller med Tanja fullständigt.. Det gör gott i själen när man vet att ni har det gott. Även om det inte har varit några bilder på min vän än så är jag säker på att han har det bra. Lite mer info om de andra camperna och erat sammarbete med befolkningen hade varit trevligt.. Jag menar ni har ju inte bara hjälpt en lastbil inöd. Adventskramar från Ett grått Småland

PAO sa...

Det kommer inlägg från alla delar av FS 18 framöver.

Just nu är det mycket "intrimmning" men håll ut, det kommer fler rapporter framöver.

Skicka en kommentar