OMLT på Mike Spann

|
Redan dagen efter ankomst fick vi två mentorer på 209. Afghanska armekåren uppgift att närvara vid ett spännande arrangemang, invigningen av en kombinerad lekpark och idrottsanläggning. Anläggningen ligger alldeles utan den afghanska Camp Shaheen och är bland annat sponsrad av just den afghanska armén (ANA) samt ISAF.

Det var många funderingar som om gick genom huvudet. Hur fungerar det med säkerheten i en stor folksamling? Hur nära kan jag släppa folk? Finns det personer med ont uppsåt?
Som ni förstår så var man på helspänn inledningsvis. Väl på plats bland alla barnen och med soldater och polis på post runt sjönk dock pulsen och vi hade turen att få träffa flera av de afghanska officerare vi kommer att arbeta med.

Efter framträdande av kårens egen musikkår hölls en rad tacktal och så förklarades anläggningen öppnad. Drakar och bollar delades ut till barnen som var alldeles för dåligt klädda i kylan och blåsten. Lyckligtvis regnade det dock inte just då. Däremot har det regnat en hel del här i låglandet, uppe på fjällsluttningarna kan man se rejält med snö.

Senare på kvällen vankades det kalkon med tillbehör eftersom vi bor på en amerikansk bas och Thanksgiving firades på amerikanskt vis. Mycket gott och trevligt hälsar Stefan och Pär.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Kul att få lite bilder från er på Mike Spann också! Lycka till och ta väl hand om er där borta! Hoppas på regelbunden uppdatering här på bloggen....många som är nyfikna på det ni gör och ska göra! Kram Gittan

Anonym sa...

En hälsning till OMLT från Karlstad

Anonym sa...

Hej på Er ALLA OMLT:are. Önskar många bilder på er "vardag", det ni kan visa. Vi följer denna blogg noga o läser o tittar på bilder från olika ställen, det är som att vi är Er närmare med bilderna vi får se. Norden är nu täckt av SNÖ, julkortsmotiv utanför våra fönster.
Vi tänker på Er o SAKNAR Er väldans mycke. Hoppas ni får en fin julstämning tillsammans, håll på traditionerna! Vi är med Er i våra tankar, dag o natt.
EN RIKTIGT GOD JUL o GOTT NYTT ÅR !!
Mor i norr

Skicka en kommentar