Besök vid en träindustri

|
Samtal med ägaren till sågverket.

Under en fotpatrull i Sar-e-pol besökte vi en av stadens träindustrier för att titta på verksamheten. Eftersom två av oss är i träbranschen var besöket särskilt intressant.

Intressant samtal med ägaren
Det blev ett bra och intressant samtal med ägaren som bland annat berättade om virkeskvalité och tillgången på timmer. För tillfället importerades timret från Ryssland. Vi fick också veta att virket inte klassificeras, utan allt har samma klass på allt.

Den här typen av möten med är viktiga och gör att vi kommer närmare lokalbefolkningen.

Personal vid det lokala sågverket.

När patrullen fortsatte besökte vi andra delar av stan där vi bland annat delade ut ISAF News. Det var många som ville ha den så det blev ”stort riv” efter tidningen.

På vägen hem gick vi även förbi en svetsare och pratade metallarbeten. Kontentan av det hela är att trä är dyrare än stål…

En svetsare vi träffade på vår patrull.

/PO Sar-e-pol

4 kommentarer:

Stina sa...

Kan tänka mig att du David glad när du fick prata med någon i samma bransch :)
Glöm inte att fota lite där ute så jag kan få se när du kommer hem.

Ta hand om er och fortsätt med det värdefulla jobb ni gör!

Eva sa...

Vill sända ett STORT GRATTIS till vår dotter Malin.H. som den 26/1 fyller 24 år. Hoppas dagen blir ett minne för livet. Lite kalas kanske väntar! Kram på dej, hoppas att vi snart ses. Mamma, pappa och storebror. Missing you :)

benneth sa...

Vill skicka en grattishälsning till Daniel.T som fyller 22år den 27/1. Många kramar från mamma, pappa, brorsan,lillasyster och hela tjocka släkten hälsar.Vi saknar dig! Kram

Anonym sa...

Hälsningar till alla er i Sar e Pol.
Vi här i ett vintrigt o kallt Sverige sänder varma hälsningar till er alla. Hoppas ni nu får det lugnare och en säkrare period fram tills avlösningen i juni. Här i Sverige har det varit en enorm uppslutning kring ert uppdrag och man kan ju konstatatera att majoriteten ändå stödjer Sveriges och era insatser i denna oroliga del av världen. Det finns ingen annan utväg för Afganerna än att själva med hjälp av Er skapa ett land grundat på demokratiska grundvalar. Ni hjälper Afganerna med ett oerhört mod och man kan inte annat än vara stolt o imponerad över detta.
Ta hand om varandra o var försiktiga
Hälsar
Lars-Göran L

Skicka en kommentar