Stöd till afghanska polisen

|
Bevakning i området runt vår tillfälliga bas.

I mitten av månaden fick Bravo Quebec tillsammans med andra enheter order om att upprätta en forward operation base (FOB), som en är en typ av bas man utgår ifrån för vidare uppdrag. I närheten av FOB:en fanns en afghansk polisstation som denna dag fick förstärkning från ISAF.

Fotpatrull med den afghanska polisen i spetsen.

Uppdraget var att genomföra fotpatruller tillsammans med den afghanska polisen i några byar i vårt område. Afghanska polisen ledde patrullerna och genom vårt stöd kunde polisen patrullera i områden som anses som lite mer oroliga.

Befolkningen var mer reserverade
Anledningen till att vi patrullerar i dessa områden är för att störa och hindra våra motståndare från att etablera sig. Till skillnad från på andra ställen var befolkningen i dessa byar mer reserverade. Samtidigt verkade de nyfikna men troligen rädda för repressalier om de stödjer oss öppet.


Polisen nöjda med samarbetet
ANP är nöjda med att vi stödjer dem, och vår förhoppning är att lokalbefolkningen också kommer att bli nöjda med oss, allt eftersom ISAF ökar sin närvaro i dessa områden, kommer vi att lyckas med ett av våra delmål, nämligen att vinna "hearts and minds".

På återseende!

/Bravo Quebec/Bloggansvarig/Hansson

1 kommentarer:

Anonym sa...

Är säker på att ni är suveräna på att vinna hearts and minds och att lokalbefolkningen uppskattar er närvaro. Ni gör en fantastisk insats. Vi tänker på er. Säskild hälsning till Erik! Kram från mamma Eva

Skicka en kommentar