Fullt upp för MOVCON och HF

|
Urlastning av ett stridsfordon ur ett av de större flygplanen.

Från det att vi kom ner i insatsområdet har det varit bråda dagar för oss på MOVCON (Movement Control) och HF (Huvudförrådet).

Ut och inlämning av diverse utrustning som dels varit ute och skall in för översyn eller inte längre behövs. Sen har det varit utlämning av materiel som de olika delarna av FS 18 behöver för att kunna göra ett bra jobb.

Det kan vara riktigt rörigt på vägarna.

Inventeringsarbetet har tagit stor del av vår tid men allt jobb gör att tiden bara rinner iväg mot den första leaven. Movcon med förarna ur HF har haft fullt upp med att hämtat gods från Camp Marmal där flygplatsen ligger.

Mycket prylar blir det
Det har blivit många timmar på vägarna, samt givetvis i väntan på flygplanen som dimper ner lite efter oregelbunden tidtabell.

Undrar om vi inte snart fyllt Afghanistan med alla prylar?

Inte samma trafiksäkerhet som hemma.

En fin dag på vägen.

Bra samarbete med våra tyska vänner

Samarbetet med soldaterna ur den tyska insatsen fungerar utmärkt och vi får all hjälp vi behöver med truckar och annat. Deras Engelska kan dock ställa till det för oss ibland. När landar planet? Svaret är ”yes”, okej, hur tolkar jag detta?

Att trafikmiljön härnere är lite speciell har ni nog förstått redan, bilderna får tala för sig själv.

Vi hörs framöver!

/Nicke, Henke, Mike, Flygarn, Lappen, Jägarn och Galle på Huvudförrådet

Kirre o Lotta på MOVCON

1 kommentarer:

Carina-Fina sa...

Afghanistan - jag har otroligt svårt att få en bild av samhället och infrastrukturen. Har fått för mig att allt är medeltidsmässigt. Era bilder ger mina svartvita bilder liv, jätteroligt att se, tack.
http://soldatmamma.blogspot.com

Skicka en kommentar