På patrull i bergen

|
Afghanska soldater, PO-personal och sjukvårdspersonal på patrull tillsammans i bergen.

Som vi skrivit tidigare om så består ett Provincial Office (PO) av många olika befattningar, men här får ni ändå en liten uppdatering på vilka vi är som jobbar här. Vi har många som har sin huvudsakliga tjänst inne på PO:t där de ser till att allt fungerar som det ska.

Teamwork för att allt ska fungera
Vi har tekniker som ser till att datorer och radioapparater fungerar, vi har mekaniker som fixar med vår viktiga strömförsörjning, vårt vattenreningsverk och våra fordon, vi har soldater som analyserar det vi får reda på på patruller i området och självklart många fler. Utan dessa skulle det bli omöjligt för dem som jobbar ute i provinsen att få något uträttat. Men som vi också skrivit tidigare så behövs alla, oavsett huvudbefattning, ute i terrängen då och då.

Från fordonstaket har man bra utsikt när man sitter post.

Förstärkningar
Vi klarar mycket själva men ibland får vi förstärkningar från Mazar e Sharif. Det kan vara i form av extra skyttesoldater eller, som ni ser på bilderna, sjukvårdspersonal.

Tryggt med sjukvårdsplutonen
Vi åker på patruller ut till våra bergsbyar och vägen dit är ofta lång, brant och full av gropar. Det kan ta ganska lång tid att ta sig en kort sträcka. Skulle något hända oss där känns det väldigt tryggt att ha sjukvårdsplutonens välutrustade patrior med oss. När man väl tagit sig upp i bergen kan man få se otroliga vyer. Nästan så man ibland får stanna upp och dra efter andan.

Fotpatruller är ett mycket bra sätt att känna hur stämningen är i en by. Folk är nyfikna och intresserade och kommer ofta fram och pratar med oss.

Vi blir jätteglada här nere av all positiv respons ni lämnar i kommentarerna! Känns extra kul att skriva när vi vet att ni uppskattar det.

På återseende!

/PO Sar-e-Pol

9 kommentarer:

Anonym sa...

Den här bloggen är toppen,det är så värdefullt för oss här hemma att få se bilder,läsa och att få ta del av ert uppdrag!Jag följer den varje dag.Ni uträttar ett fantastiskt jobb och min bild av Afghanistan har blivit mycket mer positiv!En bild som jag förmedlar till andra härhemma.
Kram till alla och speciellt till min son Daniel!
Pyjamasmamman

Stina sa...

Vad roligt att se era bilder. Så klart blir man extra glad när man får se den man känner extra mycket för:)
Då blir man allt lite mer stolt än vad man redan var.
Ni gör ett superbra jobb!

Anonym sa...

En födelsedagshälsning till P Berglund som den 20/1 fyller år. Vi tänker extra mycket på dig i dag.Vi räknar dagarna tills du kommer hem. MÅNGA KRAMAR från mamma, pappa, Jennifer och Malin.

Lena sa...

Då var det dags igen. Linus har åkt idag och vi hoppas allt ska gå bra denna gång. Nedräkning till nästa hemkost ca 8 veckor.
Mamma

Anonym sa...

Idag skickar hela familjen jättestora soliga gratulationshälsningar på namnsdagen till kapten Henrik, hurra, hurra, hurra! Vi längtar tills torsdag, välkommen hem.
Take care!
http://soldatmamma.blogspot.com

Anonym sa...

Vi följer anhörigbloggen varje dag och idag blev den extra värdefull när vi fick se sonen på kort i sitt arbete på patrull i bergen. Vi är stolta över det arbete ni utför samtidigt som oron är stor över de risker ni utsätts för.
Harriet och Ingemar Larsson - föräldrar till Marcus Larsson

Anonym sa...

Alltid roligt att läsa om ert arbete och att se bilder från platserna som ni har besökt och människorna som ni har träffat. Självklart upskattar jag rapporteringen. Det är det första jag läser när jag stiger upp på morgonen och det sista innan jag lägger mig på kvällen. TACK
Anki

Anonym sa...

Alltid lika kul att se era bilder! Speciellt på den man tycker extra mycket om. Jag känner mig väldigt stolt över det jobb du D gör;) Kram Stina

Anonym sa...

Roligt att se bilder ifrån byar som ni har besökt och människor som ni har träffat.Följer ert arbete varje dag på bloggen och är jättetacksam för att den finns.
Anki

Skicka en kommentar