Bravo Quebec övar med hundekipage

|
Hunden påbörjar söket.

Nu har vi genomfört nästan halva tiden i insatsområdet. Vi har bland annat genomfört eskorter och operationer samt övat en hel del.

Teori och praktik
Nyligen fick vi möjligheten att samöva med de hundekipage som är på plats i insatsområdet. Vi tog givetvis detta tillfälle i akt och chefen styrde upp en teoretisk genomgång och därefter gjorde vi oss själva marschfärdiga. Vi åkte till foten av bergskedjan Hindu Kush som avgränsar norra Afghanistan mot södra.

Sökövning
Väl på plats så var det en snabb genomgång av hundenheten hur dom jobbar med att söka vägbomber (IED:er). Vi fick även lära oss hur de styr hundarna och hur hundarna uppträder, därefter började grupperna att öva enskilt på att söka av olika vägar i terrängen.

Den här övningen var mycket bra och vi är glada för att hundenheten ställde upp på att utbilda oss. Samtidigt som vi drog nya lärdomar vi fick vi även möjlighet att öva våra grupper i olika sökmetoder som vi normalt använder oss av.

Hundar är bra verktyg
Slutsatserna man kan dra av denna dag är att hundarna är ett otroligt bra verktyg och med deras hjälp finns det större möjligheterna att vi hitta vägbomber innan de skadar oss eller någon annan.

Mer information om arbetet med hundekipage i Afghanistan


Då solen stod högt och sken starkt på en klarblå himmel, passade vi även på att ta ett plutonsfoto som vi nu bidrar med, som en hälsning till våra anhöriga.

/Bravo Quebec/Bloggansvarig/Hansson

7 kommentarer:

Sandra sa...

Fint gruppfoto. Heja er! /syster Sandra

BM sa...

Hundarna måste ju vara ett fantastikst "verktyg" i sökande av vägbomber. Kul att se er alla under en klarblå himmel! Här hemma har vi nästan glömt bort hur solen ser ut, snö, snö, snö......och kallt!
Tack för nästan dagliga blogginlägg - ni blir på något sätt så nära - fast ni ändå långt borta!
En extra hälsning till Albin - leaven närmar sig!
Var rädda om er alla!

Anonym sa...

Roligt att få se er på bild allihop.
En särskild hälning till Erik O.
Sköt om er alla! mamma EO

Maud Gustavsson sa...

Hej hej, var ett tag sen jag skrev här men jag läser bloggen och allt som skrivs där varje dag! Nu var det fint att få se er på bild, det var välgörande i saknaden efter er här hemma. Vi önskar er en trevlig och lugn helg, många snöiga kramar, var rädda om er!
Hälsar vi i Kvillinge, spec.kram till Max Y

mamma anne sa...

Äntligen, vad kul att få se en bild på sin egen pojk. Nu räknar vi dagarna och längtar till nästa leave. Hälsningar till er alla, kram till J.Landing. Mamma och pappa och alla andra=))

Anonym sa...

Jätte fint kort! Ni är bäst! nu är det bara ngr veckor kvar! Ta hand om er och var rädda om er
//Syster Linda

Anonym sa...

Grattis Anders du slapp ännu en dag med snöskottning!
Här snöar det så att rådjuren är förtvivlade, dom bor snart på verandan.
Hoppas ni har det bra och fortsätt vara rädda om er!

Kram från oss insnöade hemma i Fanthyttan

Skicka en kommentar