Vägbomber röjdes

|
I början av januari gick larmet, afghanska polisen (ANP) hade hittat någonting som de betraktade som en hemmagjorda bomb, så kallad IED. ANP kontaktade den svensk-finska styrka och bad om hjälp.

Bravo Quebec ryckte ut
Det var Bravo Quebec som låg i beredskap och efter en snabb orientering från vår chef begav vi oss till platsen tillsammans med sjukvårdsplutonen och andra enheter.

Skydd av platsen

Väl på plats hjälpte vi ANP samt afghanska armén (ANA) att upprätta ett yttre skydd runt fynden, det gör man för att skydda civila och egna styrkor från att komma in i riskzonen.

Bomben sprängdes bort
ANA och ANP bekräftade att det rörde sig om flera IED:er. Kort efter vi kom till platsen sprängdes dom bort av våra afghanska kollegor. De hade själva löst problemet på ett mycket bra sätt och det är ett positivt tecken som visar att deras utveckling och ansvarstagande går framåt.

Ett bidrag till ökad säkerhet
Man kan säga att det minst sagt var på riktigt den här gången. Det kändes verkligen bra att bidra till att få bort IED:erna och därigenom skydda civila samt oss själva från att bli skadade.

Men varma hälsningar

/Bravo Quebec/Bloggansvarig/Hansson

6 kommentarer:

Kn Qk sa...

Lunkan!
Snart är det fredag vecka 5 ;-)
Vi är redo!

/SS o Wretis

Anonym sa...

Stort Tack!! för en givande anhörigdag på Karlbergs slott.
Också en hälsning och en stor KRAAAM till sonen Rasmus Vahlgren i skyttekompaniet som snart kommer hem på leave. Yippeee!! Vi är många som längtar efter dig / Mor Gittan!!

Anonym sa...

Inte för att vara sån men, ...ni borde verkligen skriva någonstans (där alla ser), att anhöriga inte bör skriva ut hela namnen på de tjänstgörande. Har sett hela namn på både soldater och anhöriga här, ibland har de till och med skrivit orten de bor på.

Även om risken för att de som motsäger sig insatsen skulle göra något (hota etc.) Så är det bara onödigt. Skriv istället förnamn och pluton och kanske gruppen er soldat är på. Eller bara deras befattningsnr.

För säkerhetsskull...

En mamma sa...

Bra jobbat med minorna, skönt att allt gick bra. Det var trevligt att träffa andra anhöriga på träffen i Stockholm. Hälsningar till er alla.

Carina-Fina sa...

Tacksam om nån vill berätta om anhörigdagen!
Från en som tyvärr inte kunde vara där.
http://soldatmamma.blogspot.com

Anonym sa...

Attacken igår på de våra, det gör att man konstant känner sig på "helspänn" tills vi har våra kära hemma och det verkar så långt till den dagen. Nu slutade gårdagen väl för våra kära som försöker lära ut och hålla ordning i landet. Ta hand om varann, var försiktiga på "alla områden". Ni är alla värda tusen kramar från oss här i lugna Norden.
1000 kramar från förälder

Skicka en kommentar