Lägessammanfattning OMLT KANDAK

|
Hanna i samtal med ställföreträdande kandakchef där en av vår tolkar möjliggör en förhoppningsvis givande dialog.

Under dem senaste dygnen har verksamhet av lite olika karaktär genomförts vid OMLT KANDAK. Tänkte med dessa rader och bilder, uppdatera medarbetare vid FS18, anhöriga och övriga som brukar ta del av vår blogg om vad som händer och sker här nere i insatsområdet och då förstås ur ett OMLT-perspektiv.

Arbetet med att utveckla, som jag ofta säger ”vår kandak” vilket kanske låter lite egoistiskt men det är så vi känner för våra afghanska kollegor, är varierande och oerhört stimulerande.

Under veckan har vi bland annat haft en reporter på besök, nämligen Hanna Sistek, som till viss del varit som vi säger ”embedded”, dvs. levt med vårt förband under några dygn. Vi hoppas att dygnen blev givande även för Hanna i hennes dagliga profession såsom journalist, för det visade dem sig bli för oss. Att diskutera och få ta del av andras tankar och synsätt är utvecklande. Särskilt när då dessa kommer från någon yttre betraktare som ser på vår verksamhet med ”andra ögon”. Hannas engagemang och vilja att få kunskap om vår verksamhet gjorde nog att ingen inom förbandet gick miste om hennes närvaro.

Under veckan har även en avtackning skett av våra tolkar. Tolkar som varit en del av förbandet sedan vi tog över uppgiften som OMLT för 2.KANDAK. Vi är tacksamma för allt stöd dessa individer givit oss och inte då bara avseende kommunikation med vår motpart, utan även all kunskap och erfarenhet som de försökt bringa över till oss avseende förbandet och dess individer.

Kn Mårtensson lämnar över gåva som tack för goda insatser till Farhad.

Som sig bör har även operativ verksamhet genomförts dem senaste dygnen. Vid detta tillfälle var det inte bara enheter ur ”egen kandak” och då förstås med enhet ur OMLT som deltog, utan även representanter från polisen (ANP) och våra kollegor vid PRT MES och då närmare bestämt PO i SHERBERGHAN var närvarande och delaktiga.

PO SHE beredda för framryckning med övriga deltagare i gemensam patrull.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar