Nu bemöts medias spekulationer

|
Idag vill vi på FS 18 lyfta fram det brev som arméinspektören skrivit. Brevet handlar om de spekulationer som framförs i viss media.

Arméinspektören skriver:
"Anhöriga till de stupade officerarna i Afghanistan har – mitt i sorgearbetet – tvingats ta del av spekulationer och utspel om deras käras död. Det gör mig upprörd och visar stor brist på respekt"
Läs hela brevet via denna länk>

16 kommentarer:

Jan S sa...

Bra skrivet av arméinspektören! Aftonbladet, Expressen och TV 4 har visat prov på ytterligare ett lågvattenmärke i journalistik.

Anonym sa...

Håller fullständigt med vad Jan S sade!

Det är under all kritik vad dessa senstionslystna medier sysslar med!!

Mamma Monica

Anonym sa...

Jag har stor respekt för alla er i FS18 som gör ett fantastiskt arbete i Afghanistan. Ni bidrar ju verkligen till att den unga generationens Afghaner får möjlighet att växa upp i en civiliserad värld långt från fundamentalismen ok. Att riskera både liv och lem för att hjälpa sina medmänniskor i detta land är ju en ofattbar stor insats. Vissa har fått betala med sina liv för denna insats. Jag lider verkligen med de anhöriga som nyligen förlorat sina kära i Afghanistan. Man skäms över "de hyenor" som misstänkliggör att de stupade soldaterna skulle blivit beskjutna av den egna styrkan. Hur lågt kan man sjunka i ivern att skapa säljande rubriker. Jag känner en stor sorg och indignation när jag läser om detta. Är mycket stolt som svensk medborgare att alla ni 500 i FS18 styrkan visar mod o kurage i ert arbete.
Ta väl hand om er. Vi tänker på Er.
LG Larsson Örebro

Mamma Ingela sa...

Håller med föregående. Hur kan man utsätta människor som redan fått gått igenom så mycket. Jag lider verkligen med de anhöriga.
Att bara väcka en sådan tanke är för mig helt ofattbart. Ni gör ett fantastiskt arbete i Afghanistan och jag hoppas verkligen att ni ska få fortsätta med det utan att det ska bli fler sådana här misstänkliggöranden.
Ta vara på varandra och var rädd om er.

Mamma Ingela

Anonym sa...

Äntligen fler än jag som reagerar på att dessa kvällstidningar fabricerar egna vinklingar och nyttjar gemene mans bristfälliga bild av utlandsstyrkan på ett vidrigt sätt.
Att de sedan kallar sig för Journalister är en skam för de riktiga journalister som arbetar med att visa en icke partisk och så korrekt bild som möjligt.
Härmed bojkottas AB på permanent basis och begränsar inköp av Kvp och tittartid på tv4.

/Andreas FS19

Carina-Fina sa...

Äntligen, tack arméinspektören.

Skrev i söndags följande till försvarets presschef:
"Hej Roger
Aftonbladets krigsrubriker och spekulatíoner om att Johan Palmlöv, Gunnar Andersson och deras tolk skjutits av sina egna har gript tag i oss, skakat om oss och gör mycket stor förtvivlan och skada.
Inte minst för alla de närmaste i sin öppna stora sorg och för de soldater som Aftonbladets "hemliga källor" nu pekar ut som mördare.
När Aftonbladet i dag, söndag, fortsätter att strö salt i såren genom grova anklagelser om att försvaret undanhåller bevis, så skriver jag till dig för att vädja att ni hör av er och ger ärliga och tydliga besked.
Jag har respekterat er tysta diplomati sedan i fredags, men nu tror jag att det är dags för er att kontakta oss alla berörda.
Vänliga hälsningar Carina"

Och nu känns det som att vi har fått det.

http://soldatmamma.blogspot.com

Anonym sa...

Jag hoppas att ni kan göra era ovärdeliga jobb nere i området och känna att det finns människor här hemma som är stolta över er. Stolta över att tillhöra en nation där människor riskerar sina liv för att på sikt göra förhållandena för människor i andra länder bättre. Dock skäms jag som landsman när man ser hur media utdelar lång mycket fler dolkstötar i era ryggar än attentatsmän avlåssar sina kulor mot er.

Klappa er själva på axeln för för den prestation ni utför rakryggat trots sveket vissa penningagiriga jornalister utsätter er för

Magnus

Kyrkoherdens tankar sa...

Vi är många i Sverige som stöder er helhjärtat och som är stolta över det uppdrag ni utför.

När jag själv tjänstgjorde i FS 04/05 var det en borgmästare som sa till mig att jag skulle hälsa mina barn och tacka för att afghanerna fått låna deras pappa.

Ett stort tack till alla er som "lånar" ut era söner och döttrar, pappor och mammor, män och fruar, pojk och flickvänner, syskon och barnbarn till det viktiga uppdraget att göra skillnad för Afghanistans befolkning.

Krister

Anonym sa...

Vill också bara hålla med alla föregående kommentarer - det är fruktansvärt hur media kan få hålla på att spekulera. Är väldigt stolt över mina söner som är och har varit i Afghanistan vet att ni alla gör ett fantastiskt jobb. Så sträck på Er - vi här hemma är stolta över ER.

Anonym sa...

Jag har sagt detta länge och det kan inte nog upprepas, kvällstidningarna är en fara för demokratin. Då dom kan fabricera sina egna nyheter och komma undan med att det är pressfrihet. Men det är att missbruka pressfriheten och borde bestraffas, men det kommer aldrig att hända.

Anonym sa...

Det är väldigt tyst i kvällspressen nu. Jag hoppas verkligen att dom inser vad dom har gjort!
Vi är många som vet att ni verkligen gör en insats för mänskliga rättigheter och vi är många som är stolta över er insats.
/B-M, stolt, men orolig mamma

Rasmus pappa sa...

Själv har jag lämnat synpunkter till Aftonbladet och dessa sk reportrar tror inte det har någon effekt men men jag var tvungen att skriva av mig.

Anonym sa...

A.W. Nu ligger Larsa där Du brukar sova i Östersund för vidare resa till Enafors och Sylarna i morgon. Fyra dagars skidtur med lumparkompisar. Låter litet jobbigt men troligtvis ganska härligt. Din tid kommer väl ett annat år? Sköt om Dig! Love/mormor

Anonym sa...

Kan inte annat än instämma med det magnus skrivit!

"Dock skäms jag som landsman när man ser hur media utdelar lång mycket fler dolkstötar i era ryggar än attentatsmän avlossar sina kulor mot er."

M Gustavsson sa...

Hej! Vad trevligt att få ta del av medaljcermonin i avundsvärt soligt väder! Ett välkommet och positivt avbrott i er vardag förstår jag. Det var också härligt att få se Macke så säkert hålla fanan högt, fint! Tack för inlägget, varmaste kramar till er alla! Mor i Kvillinge

Anonym sa...

Vi skulle vilja skicka ett Jätte GRATTIS till Johan Larsson på sjukvårdsplutonen som fyller 25 år på söndag 28/3.
Många kramar från Pappa,mamma,Storasyster Sfia,Lennie,Moa,Josefine,Emil,Lillasyster Elin

Skicka en kommentar