Återvänt efter leave

|
En av våra soldater med byns moske i bakrunden.

Då har 2.plutonen återigen anlänt till sitt. Det är med starka känslor och en surrealistisk känsla av allt som har drabbat oss, då vi förlorade våra vänner och chefer, Johan och Gunnar. Nu är det med fokus på uppgiften och med de fina minnena av våra kamrater som vi ska göra vårt bästa och vara så proffsiga vi kan denna sista period av missionen.

Jag tror att Johan och Gunnar hade velat att vi inte ska ge upp, utan nu kämpar vi vidare. Nu ska vi visa hur duktiga vi är och vilka föregångsmän våra chefer var och att dom kan vara stolta över oss, och hur bra dom har format oss soldater på 2.plutonen innan de rycktes ifrån oss.

Påväg till området en tidig morgon.

2.plutonen har hunnit med en gedigen första period med träning i att klara av uppkomna situationer. Vi har dessutom hunnit med en dagspatrull ute i närområdet.
Det var en fotpatrull i en by samt lite fordonsorientering i området. Och även ett besök på en större skola. När vi anlände till skolan var det sen eftermiddag och skolan hade slutat för dagen, men det fanns ett tiotal barn kvar i närheten som lekte.

Första intrycket vi fick var att barnen var rädda för oss och väldigt reserverade när vi försökte få kontakt med dem, vissa sprang iväg. När vi fick delat ut en fotboll och Isaf news så började stämningen lätta, och tack vare vår tolk som var mycket duktig så slutade det med att vi hade barn runt oss överallt, uppskattningsvis säkert 20-40 barn, ungdomar och även några äldre.

Vårat mobile medical team för dagen, hjälpte lokalbefolkningen med lättare skador osv.

Vägsök in till byn påbörjas därefter avsutten fotpatrull genom byn.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Att åter fotpatrullera efter vad som hänt måste vara rysligt obehagligt men något bättre alternativ för att närma sig lokalbefolkningen på ett fredligt sätt finns säkert inte. Hur uppmärskam man än är så finns ju inga garantier för att skydda sig mot vansinnesdåd och attacker från kriminella. Jag är mycket imponerad över er beslutsamhet och på det sätt ni nu hedrar era förolyckade arbetskamrater. Tack för alla fina inlägg som beskriver er vardag och även om det inte i grunden lugnar en orolig anhörig så är man ändå med på ett hörn i er mission. Ta väl hand om Er
Hälsar LG Larsson Örebro

Anonym sa...

Tack för ett "livstecken" från er på BQ och för att ni forsätter ert uppdrag! Ni är modiga och ni håller ihop. Johan och Gunnar skulle varit stolta över er!
/Mamma till Magnus.

Carina-Fina sa...

Er berättelse berör mig starkt.
Jag har en bestämd känsla av att den mänsklighet ni så varmt representerar gör världen lite bättre varje dag.
Jag beundrar er.

Kapten Henriks mor, Carina

Mamma Ingela sa...

Känns så skönt när man hör eran berättelse. Att åter igen göra en fotpatrullering är nog inte det lättaste för er. Men ni är enastående som fortsätter med erat uppdrag. Jag blir så varm av all er omtanke. Johan och Gunnar skulle vara stolta inför eran beslutsamhet att fortsätta på detta uppdrag.

Vill till sist bara tillägga vad en fotboll kan ha stor betydelse.

Sköt om er från mamma Ingela

Anonym sa...

jag vet att du är stolt nu Gunnar, you´ll never walk alone

Mamma sa...

Jag blir varm i hjärtat och oerhört stolt när jag läser om eran vardag. Var rädda om er! En särskilt stor kram till Johan W. Alla längtar efter dig.
Mamma

Anonym sa...

Skönt att se Bravo Q ifarten igen, ni är jättemodiga. Jag tänker på er varje dag och speciellt på min pojk. Räknar dagarna till hemkomsten. kram från mor, far söstrarne och brodern=))

Anonym sa...

Ni är fantastiska, starka, modiga och duktiga. Keep it up!
Kramar till Henke från morbror Sandra :)

Skicka en kommentar