Medaljutdelning – FS 18

|
Här nedan kommer några bilder från gårdagens utdelning av NATO-medaljen.










Fakta om medaljen:
NATO-medaljen är en internationell militär dekoration som tilldelas olika militärer i världen under överinseende av North Atlantic Treaty Organisation (Nato).

När man som svensk soldat tjänstgjort minst 30 dagar i en icke-artikel-5-operation i Natos regi så får man en särskild medalj för det.

På medaljens framsida syns Nato-emblemet i form av en kompassros. För insatser i Afghanistan står det ”Isaf” på bandet.

På medaljens baksida står det "IN SERVICE OF PEACE AND FREEDOM / AU SERVICE DE LA PAIX ET DE LA LIBERTE", fritt översatt ”I fredens och frihetens tjänst”.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du är väl värd din medalj Magnus. Jag är så stolt över dej!
Och även alla ni andra i FS18, ni gör ett stort jobb. Och särskilt ni i 2:pluton BQ, Gunnar och Johan skulle varit med nu....
/Stolt soldatmamma

Anonym sa...

Många kramar till E. Hertz vi är så stolta över dig! Ännu en medalj för dina insatser för fred på Jorden. Det värmer i hjärtat att du är så engagerad! Vi önskar alla i FS18 Lycka till! Många kramar från familjen H.

Anonym sa...

Stiliga medaljer på stiliga grabbar & flickor! som gör ett stort jobb.

"En medalj rikare och snart är du hemma igen hos din allra finaste medalj:)"
//stolt fästmö till Magnus

Bengt sa...

Hoppas Alfa Q också får sina medaljer under högtidliga former det är ni värda.
Bengt

Anonym sa...

Vad fin du är med ännu en medalj som visar din insats för en bättre värld. Den är du värd. Ni gör ett fantastiskt och stort jobb trots tragedin i er pluton.Jag är stolt över dig min son! Önskar er alla i FS18 Lycka till!
//Stolt soldatmamma till John E

Anonym sa...

Det är ni värda, ni gör ett kanonjobb!! Tycker dock att vi här hemma också borde få en medalj, vi gör ju även vi en form av mission... ;)

Skicka en kommentar